Welke wapen zijn legaal?

Welke wapen zijn legaal?

Zo kun je kiezen uit knuppels, alarmpistolen, tactische pennen, handboeien en alternatieve producten voor pepperspray en traangas. Alle producten voor het verdedigen van jezelf en je spullen zijn legale wapens en vrij te bezitten in Nederland.

Welk wapen zonder vergunning?

Vrij verkrijgbare wapens : dit soort wapens mag je hebben zonder vergunning. Het gaat hier o.m. over wapens die onklaar gemaakt zijn door de proefbank van Luik, historische wapens die vermeld zijn in een KB, seinpistolen, alarmwapens en niet-vuurwapens (luchtdrukwapens en sommige kruisbogen).

Waar is een Kubotan voor?

De kubotan kun je in eerste instantie gebruiken als sleutelhanger. Wat meteen als voordeel heeft dat je hem altijd bij je draagt, immers in de regel heb je je sleutels altijd bij de hand. De kubotan is bedoeld om aan je aanvaller(s) een hevige pijnprikkel uit te delen en zo voor jezelf een vluchtweg vrij te maken.

Welke wapens zijn illegaal in Nederland?

In de wet wapens en munitie zijn verschillende wapens opgenomen die illegaal zijn in Nederland. Het is strafbaar om met deze wapens op zak te lopen, en wanneer je iemand in een noodsituatie met één van deze wapens aanvalt zal je een lastige strafzaak tegemoet zien.

Wat zijn de maximumstraffen bij wapenbezit en wapenhandel?

Straffen De maximumstraffen bij illegaal wapenbezit en wapenhandel: Voorhanden hebben van stiletto: 9 maanden gevangenisstraf of €4.500 boete. Voorhanden hebben van geweer: 4 jaar gevangenisstraf of €45.000 boete. Handelen in pistolen (beroepsmatig): 8 jaar gevangenisstraf of €45.000 boete.

Wat is de Wet wapens en munitie?

De Wet wapens en munitie komt voort uit de Vuurwapenwet van 1919. Deze wet werd in die tijd opgesteld om voor de overheid een veilige positie te creëren. Het is deels legaal om een wapen te hebben, maar daarbij gaat het wel over wapens van de lichtste categorie. Het gaat dus niet om vuurwapens, maar om wapens als bijvoorbeeld een sabel.