Welke verdoving bij keizersnede?

Welke verdoving bij keizersnede?

Bij een keizersnede zijn verschillende vormen van verdoving mogelijk: een ruggenprik (regionale verdoving) of een volledige narcose (algehele anesthesie). Als het kan wordt er meestal gekozen voor een ruggenprik. Dan wordt alleen het onderste deel van je lichaam verdooft.

Hoeveel bloed verlies tijdens een keizersnede?

Gemiddeld verliezen vrouwen tot 500 milliliter bloed. Overmatig bloedverlies betekent dat je meer dan een halve liter bloed verliest. Verlies je meer dan 1 liter, dan is er sprake van ernstige fluxus. Deze complicatie kan leiden tot bewusteloosheid en shock en kan daarom best gevaarlijk zijn.

Hoe lang dikke buik na keizersnede?

Hangbuik na keizersnede Het litteken zorgt ervoor dat vet zich minder goed over je buik kan verdelen. Hierdoor kan je onderbuik een soort flap gaan vormen. De kans is groot dat je buik weer platter wordt. Bij sommige vrouwen duurt dit een aantal maanden, bij andere vrouwen langer dan een jaar.

Hoeveel lagen snijden keizersnede?

De gynaecoloog maakt een horizontale snee in je onderbuik, de zogenaamde ‘bikinisnede’. Daarna maakt de arts een verticale snee in de volgende laag, je buikwand. Als laatste maakt hij een horizontale snee in de baarmoeder zelf. Hierdoor kan je baby uit je buik gehaald worden.

Waarom geen narcose bij keizersnee?

Anesthesie (narcose) Als u bepaalde aandoeningen heeft, waardoor het bloed niet goed kan stollen. Het is dan beter om geen lokale verdoving te krijgen. Als plotseling een keizersnede nodig blijkt. Er is dan soms niet voldoende tijd om te wachten tot de lokale verdoving werkt.

Hoe lang buik na keizersnee?

Het litteken en de wond in je baarmoeder moeten eerst heel goed genezen. Tot je je volledig weer de oude voelt kan wel een jaar duren. Gemiddeld duurt het 6 tot 12 maanden voordat de huid van je buik weer hersteld is en normaal aanvoelt. In principe zou je vanaf 1 jaar na je keizersnede weer zwanger mogen worden.