Welke sokken voor skien?

Welke sokken voor skien?

Sokken van merino wol zijn je beste partner in de strijd tegen koude voeten. Zwaargewicht sokken van merino wol zijn het allerwarmst. Sokken met een combinatie van merino wol en polyester zijn ook goed. Beide materialen zorgen voor warmte en vochtafvoer.

Hoe heet kun je sokken wassen?

De meeste skisokken moet je wassen met een temperatuur van maximaal 30 graden. Bij voorkeur binnenste buiten. Op die manier voorkom je dat ze krimpen en dat de kleur vervaagt. Als ze van Merino wol zijn moet je ze wassen met speciaal wolwasmiddel in lauw water.

Wat is een goede Skisok?

Wat zijn goede skisokken? Goede skisokken zijn ergonomische sokken. De beste sokken zijn gemaakt van een mix van materialen, bijvoorbeeld van lycra of nylon en merino wol. Lycra of Elastane zorgen ervoor dat de skisokken elastisch zijn en goed aansluiten bij je onderbeen en voet.

Welke Skisokken zijn het warmst?

BellePaga sokken zijn uitzonderlijk warm. Ze zijn namelijk gemaakt van de natuurlijke vezel die als de warmste wordt beschouwd: Alpacawol. Deze is erg zacht en 7 keer warmer dan schapenwol.

Kan je sokken op 60 graden wassen?

Katoenen sokken kunnen wel wat meer hebben en kun je behandelen op 30 tot 60 graden (afhankelijk van hoe vies ze zijn); Vieze, katoenen sportsokken kun je altijd het beste op 60 graden wassen voor het schoonste resultaat.

Kan je sokken op 90 graden wassen?

Blijf na de eerste wasbeurt wassen op een koud programma. Gekleurde natuurlijke materialen kunnen gewassen worden op een temperatuur van maximaal 40 graden. Witte natuurlijke materialen kunnen op maximaal 60 graden gewassen worden (Sokken van zuiver katoen mogen zelfs op een temperatuur van 90 graden worden gewassen).

Waar moeten Skisokken aan voldoen?

Skisokken moeten net als elke andere sok comfortabel zitten, dus je moet geen ribbels voelen. Maar skisokken moeten ook lang zijn, bij voorkeur net iets langer dan de schacht van je skischoen. Je skischoen schuurt namelijk over je bovenbeen en dat kan in het ergste geval voor ontvelde schenen zorgen.

Hoe belangrijk zijn Skisokken?

Skisokken zijn langer dan gewone sokken. De reden daarvoor is dat daarmee je schenen en kuiten beschermd worden. Met je blote been tegen de skischoen schuiven levert namelijk schuurplekken en blaren op.

Wat zijn de warmste fietssokken?

Waar kan je Skisokken kopen?

Bij INTERSPORT vind je een uitgebreide collectie skisokken. Skisokken zijn essentieel tijdens de wintersport. Ze houden je voeten comfortabel en beschermen deze bij de drukpunten. We hebben o.a. skisokken van de merken Falke, Sinner en McKINLEY die zorgen dat jij langer op de piste kunt staan.

Hoeveel Skisokken nodig?

Belangrijk: Doe geen extra sokken aan. Sommigen denken dat dit fijn is tegen de kou, maar extra sokken onder je skisokken is een slecht idee. Dit gaat namelijk schuren. Eén paar skisokken is dus voldoende.

Welke sokken tegen warme voeten?

Thermosokken zijn speciale sokken voor koude voeten. Dankzij de eigenschappen van de sokken van Sockwell kunnen we de modellen in ons assortiment ook gerust thermosokken noemen. Ze zijn heerlijk om te dragen tijdens de koude wintermaanden, de periode van het jaar dat veel mensen vaak last hebben van koude voeten.