Welke planeten zijn het dichtst bij de zon?

Welke planeten zijn het dichtst bij de zon?

De vier planeten die het dichtst bij de Zon staan, inclusief onze maan, hebben veel met elkaar gemeen. We noemen ze de binnenplaneten: Mercurius, Venus, Aarde en Mars. De overige planeten zijn de buitenplaneten, ook wel gasbollen genoemd. Hieronder de kenmerken van alle planeten.

Wat zijn planeten en manen?

Planeten en Manen. Een planeet is een ‘wereld’ die om de zon draait. Een maan is een kleinere wereld die om een planeet draait. Alle planeten, op twee na, hebben manen. Aarde en Pluto hebben er elk één, terwijl Jupiter er 16 heeft. Mercurius en Venus zijn de twee planeten die geen manen hebben.

Wat zijn de grootste planeten in ons zonnestelsel?

De vier grootste planeten in ons zonnestelsel – Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus – zijn ‘gasreuzen’ omdat ze voornamelijk uit dikke lagen gas bestaan. De kleintjes – Mercurius, Venus, Aarde en Mars – zijn ‘aardachtige planeten’ die vooral uit rotsachtig, vast materiaal zijn opgebouwd. Digitaal themanummer over de kosmos.

Wat zijn planeten met ringen?

Planeten met ringen. Er zijn drie -sommige menen vier- planeten met ringen, te weten Jupiter, Saturnus en Uranus. Astronomen menen dat Neptunus ook ringen heeft. De ringen zijn een soort dunne riemen gesteentebrokjes, die in een baan om de planeten draaien.

Wat zijn de planeten in ons zonnestelsel?

In ons zonnestelsel kennen we negen planeten, hoewel Pluto door een definitiewijziging sinds 2006 officieel geen planeet meer is, maar een dwergplaneet. Planeten bevinden zich in een baan rond een ster, in ons geval de Zon. De vier planeten die het dichtst bij de Zon staan, inclusief onze maan, hebben veel met elkaar gemeen.

Wat is de grootste planeet in ons zonnestelsel?

Jupiter is de grootste planeet in ons zonnestelsel, ruim 1.300 keer zo groot als de aarde. Ze is zwaarder dan alle andere planeten samen. Het is er niet meteen aangenaam wonen want het stormt er altijd. Saturnus is vooral bekend om zijn ring. Die bestaat uit stukken steen en ijs die om de planeet heen cirkelen. Uranus is een egaal blauwe planeet.