Welke pellets zijn het beste voor een pelletkachel?

Welke pellets zijn het beste voor een pelletkachel?

De EN+ a1 pellets zijn de beste pellets die geschikt zijn voor uw pelletkachel. De pellets bestaan 100% uit schoon zaagsel van vurenhout. Er is nooit hardhout toegevoegd, aangezien dit veel problemen voor uw pelletkachel kan opleveren.

Welke pellets zijn het best?

Kies altijd voor pellets met een zeer laag asgehalte, hierdoor hoeft u de aslade niet vaak te legen en wordt de verbranding efficiënter. Koop daarbij hout pellets met met een gehalte lager dan 0,7%.

Welke pellets branden het langst?

Verbrandingswaarde. De beste pellets voor je pelletkachel hebben een minimale energiewaarde van 4,6 kWh/kg. Een witte korrel duidt vaak op hout dat sneller brandt, maar feller. Een bruine korrel betekent vaak een hardere houtsoort, die langer brandt maar minder fel.

Welke pellets branden het schoonst?

✅ LICHTE OF BRUINE PELLETS Dit is minder goed te reinigen. Witte pellets branden wel schoner, het glas zal langer schoon blijven. Ook geven witte pellets minder as, de kachel zal minder vaak een grote beurt nodig hebben. Wanneer er geen bruine stukjes in de pellets zitten, zit er GEEN SCHORS in en branden zeer schoon.

Wat is beter witte of bruine pellets?

Wat is het verschil tussen witte en bruine pellets? Witte pellets zijn gemaakt van zacht hout (naaldhout of essenhout), deze pellets branden schoner. Bruine pellets zijn gemaakt van hardere houtsoorten en hier zit nog schors in. Schors bij verbranding zorgt voor meer onderhoud aan je pelletkachel.

Welke pelletkachel moet ik kiezen?

Kies bij voorkeur een kachel die de warme lucht zo laag mogelijk uit blaast, dus op vloerhoogte. Kies een pellet kachel met een zwaar massief mantelwerk , dit isoleert namelijk het geluid dat de pelletmotor en ventilatoren (mogelijk) produceren. Het benodigde aantal kW is zelf eenvoudig te berekenen.

Welke pellets voor Rika?

Kachelkeuze

CONNECT PELLET F38 van ca. 38 kg
MIRO 4kW van ca. 22 kg
MIRO 6kW van ca. 22 kg
COSMO van ca. 25 kg

Waarom geen bruine pellets?

Het nadeel van een donkere pellet is dat er, wanneer er te veel harder hout wordt gebruikt, chloorgas vrij komt. Daarnaast bevatten de bruine pellets schors. Dit vertraagt de verbranding waardoor deze minder volledig is.