Welke opslagsystemen zijn er?

Welke opslagsystemen zijn er?

Bij intelligente opslagsystemen moet je denken aan plateauliften, miniloadsystemen, kranenmagazijnen, shuttlesystemen, krattenbuffers. In hybride vormen werken mensen samen met machines of robots zoals bij Goods to Person-, Bin to Person- of Moving Cabinets-oplossingen.

Wat is een shuttle systeem?

Een shuttle systeem is een elektrisch aangedreven opslagsysteem in een speciaal ontworpen stelling. Dit systeem is een variant op de inrijstelling.

Wat zijn dynamische opslagsystemen?

Dynamische opslagsystemen zijn stellingen die verrijden of waarin zich materialen bewegen.. META MULTIBLOC zijn verrijdbare onderstellen die geschikt zijn om de lichte en middelzware legbordstellingen, zoals het beproefde META CLIP legbordsysteem of het META COMPACT archiefsysteem te dragen.

Welke methodes bestaan er om goederen op te slaan?

1. De twee basismethodes om goederen op te slaan

  • ► Optie 1: de ABC-methode.
  • ► Optie 2: de LIFO- en FIFO-methode.
  • ► Conclusie: welke opslagmethode is geschikt voor jou?
  • ► Optie 1: legbordstellingen.
  • ► Optie 2: opslag in een mezzanine.
  • ► Optie 3: modulaire stellingen.
  • ► Optie 4: palletstellingen.

Waar worden goederen opgeslagen om te worden verhandeld?

Plaats waar goederen bijeengebracht en opgeslagen worden. Vandaaruit worden ze weer verhandeld.

Hoe richt je een nieuw magazijn in?

Sla de populairste producten bij voorkeur vooraan in je magazijn op. Artikelen die minder populair zijn kunnen verderop geplaatst worden. Zet zware producten op heuphoogte zodat ze makkelijker en veiliger verplaatst kunnen worden. Zet producten die op elkaar lijken niet naast elkaar in een magazijn.

Hoe heet ontvangstbewijs als je goederen opslaat in een pakhuis?

Het ontvangstbewijs – ook wel proof of delivery genoemd – is het sluitstuk van de vervoerovereenkomst. Met de handtekening voor ontvangst van de geadresseerde krijgt de vervoerder een ontvangstbewijs, waarmee hij aan afzender kan laten zien dat hij vervoersopdracht uitgevoerd heeft.