Welke koffiecups zijn recyclebaar?

Welke koffiecups zijn recyclebaar?

TerraCycle® Het enige wat jij hoeft te doen is je koffiecups verzamelen en opsturen naar TerraCycle®. De recycling is tweeledig: niet alleen de aluminium cups worden gerecycled, maar ook de koffie wordt gescheiden en gecomposteerd.

Wat te doen met aluminium koffiecups?

Koffiecups mogen NIET in de zak of container voor plastic, blik en drinkpakken, omdat de cups bestaan uit een mix van materialen en er nog koffiedrab in de cups zit. De aluminium koffiecup krijgt aan de binnenkant een plastic laagje. Koffiecups moeten bij het restafval, net zoals koffiepads.

Hoe koffiecapsules recycleren?

Nespresso cups recyclen

  • Lever de capsules in bij een van de recyclepunten.
  • Breng ze naar de dichtstbijzijnde Nespresso-winkel of naar een van de DHL- of UPS-afhaalpunten.
  • Je kunt een gevulde recyclezak meegeven aan de DHL-koerier, wanneer de bezorger de volgende bestelling aflevert.

Is koffie duurzaam?

Alhoewel koffie één van de meest favoriete dranken wereldwijd is, is het allesbehalve duurzaam te noemen. Koffie gedijt het beste in tropische klimaten met veel warmte, veel regen en op vruchtbare grond. Dat betekent dus dat koffie alles behalve lokaal is en wordt geïmporteerd van ver voor ons dagelijkse bakje.

Waar kan ik aluminium cups inleveren?

En we recyclen niet alleen onze eigen cups, maar nemen ook de aluminium cups van andere merken mee in ons recycleprogramma. De gebruikte cups stop je in de gratis recyclezak, die je inlevert bij jouw Blokker.

Hoe aluminium koffiecups recyclen?

Al het aluminium dat ingezameld wordt, wordt versnipperd en gesmolten tot metaalplaten of -staven zodat deze klaar zijn voor hergebruik. Zo kunnen er nieuwe capsules van gemaakt worden maar dat hoeft niet. Wat er ook van gemaakt wordt, ook dit kan weer volledig hergebruikt worden nadat het gebruikt is.

Waar Nespresso cups recyclen?

Je kan de recyclezak inleveren bij een Nespresso Boutique, bij de bezorger van jouw koffie of bij iedere plek waar Nespresso bestellingen kunnen worden afgehaald.