Welke formulieren invullen Curacao?

Welke formulieren invullen Curaçao?

De ED card is een formulier dat voorafgaand aan je vliegreis naar Curaçao moet worden ingevuld. ED card staat voor Embarkation en Disembarkation kaart. Over het algemeen wordt er gecontroleerd of jij gaat werken of dat je op bezoek bent. De ED kaart kun je voor vertrek online invullen.

Wat is een Digital immigration card?

De Digital Immigration Card (DI Card) is verplicht voor iedere toerist die naar Curacao wilt reizen. Je hebt deze DI Card nodig om bij aankomst op Hato Airport op Curacao door de douane te komen.

Hoe Public Health Passenger Locator form invullen?

Als je jonger bent dan 12 jaar, worden je gegevens geregistreerd op het formulier van je ouders/voogd/verantwoordelijke, behalve als je alleen reist. Dan vul je een eigen PLF in. Je ontvangt een QR-code per e-mail. Deze QR-code is jouw bewijs dat je het PLF hebt ingevuld.

Wat is een ED card?

De in- en uitstapkaart (“ED card”) is een kaart die elke niet-ingezetene van Curaçao die Curaçao bezoekt in dient te vullen alvorens door immigratie te gaan. Deze kaart werd vroeger in het vliegtuig naar Curaçao uitgedeeld, maar je kunt hem nu online invullen—vandaar: “online ED card”.

Wat is een PLC formulier?

Dat was vroeger dat papiertje dat je in het vliegtuig kreeg waarop je moest aangeven waarom je naar Curacao kwam en waar je zou verblijven. Dat moet nog steeds, maar vanwege het coronavirus moet je tijdelijk nog een ander formulier regelen, een Passenger Locator Card (PLC).

Wat heb ik nodig om naar Curaçao te vliegen?

Reisdocumenten & visa

  • Als u naar Curaçao reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren.
  • Reist u alleen met minderjarige kinderen?
  • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Heb je een visa nodig voor Aruba?

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 180 dagen. Reizigers moeten: In het bezit zijn van een paspoort dat geldig is bij aankomst. In het bezit zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming.