Welke bedrijven adreswijziging?

Welke bedrijven adreswijziging?

Je kan je adreswijziging doorgeven bij de gemeente, bedrijven waar je een contract mee hebt. Maar denk ook aan je werkgever, verenigingen en natuurlijk je vrienden en familie. Het is verplicht om je adreswijziging door te geven bij de overheid.

Wat kost verhuisservice PostNL?

We geven je verhuizing gratis door aan de bedrijven en organisaties die jij kiest. En vanaf € 5,90 sturen we ook je post door naar je nieuwe adres….Wat kost de verhuisservice?

Hoe lang wil je je post laten doorsturen? Prijs per week
2 weken € 2,95
5 weken € 2,80
14 weken € 2,25
26 weken € 1,70

Welke instanties krijgen automatisch bericht bij verhuizing?

 • Zorgverzekeraars;
 • Ziekenhuizen;
 • Politie;
 • Brandweer;
 • Overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, RDW, SVB, DUO.

Waar moet je overal adreswijziging doorgeven?

Deze instanties moet u zelf even op de hoogte stellen van uw nieuwe adres:

 1. Telefonie- en internetprovider; zoals Ziggo, UPC of KPN.
 2. Gemeente (nieuw)
 3. Vrienden, familie, kennissen en buren.
 4. Werk (afdeling Personeelszaken/HR)
 5. Collega’s.
 6. Zakelijke relaties.
 7. School, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf.
 8. Huisarts.

Hoe doe je adreswijzigingen doorgeven?

Een adreswijziging doorgeven aan de gemeente doe je aan de gemeente waarin je gaat wonen. Verhuis je binnen de gemeente waarin je al woont? Wijzig dan ook je adres bij deze gemeente. Verhuis je naar een andere gemeente? Dan hoeft u alleen uw adreswijziging door te geven bij de gemeente waar u gaat wonen.

Welke instanties hebben uw adreswijziging doorgegeven?

De gemeente zorgt er dan voor dat uw adreswijziging wordt doorgegeven aan deze instanties. Het gaat hierbij om de volgende instanties: zorgverzekeraars, ziekenhuizen, de politie, de brandweer. overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, het RDW, de SVB, de DUO.

Wanneer kun je een adreswijziging doorgeven in het handelsregister?

Je adreswijziging geldt pas zodra deze is doorgevoerd in het Handelsregister. Eerder kun je je er niet op beroepen. Moet ik een wijziging van mijn privéadres ook doorgeven? Als je privéadres verandert, geef je dat door aan de gemeente. KVK krijgt van de gemeente alleen de adreswijzigingen door van privéadressen in Nederland.

Wat kost het verwerken van een adreswijziging?

Het verwerken van een adreswijziging kost tijd . Het kan zijn dat er in de tussentijd nog post naar uw oude adres wordt gestuurd. Belangrijke post zoals rekeningen moet u wel gewoon betalen. Zorg er daarom voor dat uw post wordt doorgestuurd of regel iets met de nieuwe bewoner.