Welke alcohol bij pannenkoeken?

Welke alcohol bij pannenkoeken?

Kies je voor een hartige pannenkoek, met bijvoorbeeld spek en kaas, dan is het belangrijk om voor een volle, elegante, boterige witte wijn te gaan. Schenk bijvoorbeeld een frisse chardonnay. Ook rode wijn past bij een hartige pannenkoek.

Welke wijn drink je bij snert?

Een echte snert vraagt om een frisse witte wijn met een beetje pit, net zoals het karakter van de soep zelf. Witte wijnen met pit zijn bijvoorbeeld wijnen van de sauvignon blancdruif, een grüner veltliner of een auxerrois.

Welke wijn drink je bij haring?

Of het nu Muscadet is, Riesling, Chardonnay, sauvignon blanc, zelfs sherry. Je zou bijna het idee hebben dat alles past de haring. Wij van Wijnbloggers hebben een voorkeur voor onze frisse, droge witte wijnen bij haring. Inderdaad de Riesling of Chablis, Sancerre of een Gewurztraminer, deze zijn onze favorieten.

Welke wijn past bij choucroute?

Om de smaken overeind te houden, kun je daarom het best kiezen voor een intense, fruitige witte wijn, zoals een Pinot Blanc of een Duitse Riesling. Witte wijnen uit de Elzas of Duitsland zijn namelijk zeer geschikt voor bij zuurkool.

Welke wijn bij Wortelstamppot?

Bij de smeuïge aardappelstamppot met zijn zoetige smaak van gestoofde ui en winterwortel smaakt een geurige witte wijn met milde, opwekkende zuren perfect. Viognier, zonder of met weinig houtrijping, Furmint, droge Pinot Gris, Weissburgunder en Grüner Veltliner zijn aanraders bij de traditionele versie.

Welk bier bij erwtensoep?

Bokbier kan heel goed maar daar heb je nu wel een beetje genoeg van. Gelukkig heb je nog een goede dubbel staan. Maak hem maar open: snert en dubbel gaan heel erg goed samen. De Dubbel is een beetje zoet en dat combineert heel erg goed met de vlezigheid van de soep.

Welke soep bij rode wijn?

Wijn bij soep Bij een romige soep, zoals een tomatensoep of goulashsoep, kunt u het best een kruidige rode wijn schenken. Druivenrassen met hoge zuren vullen de soep goed aan. Rode wijnen van de Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon of Cabernet Franc druif zijn een uitstekende begeleider bij dit gerecht.

Wat past bij haring?

Haring is een lastig visje om een fijne wijn bij te vinden. Hij is vet en romig met een ziltige smaak. Daarnaast worden er ook vaak gehakte uitjes (fris-zoet), augurken of ander tafelzuur bij geserveerd, wat de keuze niet makkelijker maakt. Ook houdt niet iedereen van hetzelfde type wijn.

Wat drinken bij maatjes?

Na september is alleen de naam ‘maatjesharing’ nog toegestaan. Wat drinken we bij zo’n visje? Jenever! Van oudsher werd er tijdens de haringvangst aan boord al heel wat haring rijkelijk weggespoeld met jenever.

Welke wijn bij Elzasser zuurkool?

Ideaal zijn halfzoete Duitse witte wijnen als Riesling en Weissburgunder, maar ook een intense, fruitige witte wijn als Pinot Grigio is een uitstekende combinatie bij zuurkool. Wilt u iets anders proberen? Ga dan voor een Chenin Blanc; een smaakvolle witte wijn met een licht zuurtje en een sappige afdronk!

Welk bier bij zuurkool?

Aanbevolen bieren: pilsner, Weizen, geuze (mild van smaak), blond bier tussen 5 en 7 vol%, IPA (India Pale Ale) niet te zwaar gehopt, bijvoorbeeld een milde Engelse IPA van ongeveer 5 vol%.

Wat te drinken bij stamppot?

Hutspot met klapstuk Bij dit oer-Hollandse gerecht kun je kiezen voor wit of rode wijn. Fris wit met wat rondeur zoals een Verdejo of Soave sluiten goed aan op de licht-zoete smeuïge stamppot, ze maken het geheel wat frisser. Ook een frisse Franse chardonnay, zoals een Pouilly-fuissé doet het uitstekend.