Wat zijn Globulen?

Wat zijn Globulen?

Vele homeopathische geneesmiddelen komen ook in de vorm van globulen. Dit zijn kleine suikerbolletjes die doordrenkt zijn met een homeopathische verdunning. De korreltjes van globulen zijn beduidend kleiner dan die van granulen.

Hoeveel Arnica korrels innemen?

Zonder voorschrift van de arts/deskundige geldt de volgende dosering: – Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar nemen 15-20 korrels. – Kinderen van 6-12 jaar nemen 10-15 korrels. – Kinderen tot 6 jaar nemen 1-5 korrels.

Wat doet Arnica korrels?

Bij bloeduitstortingen, verrekking van spieren en pezen, inscheuringen, stoten en kneuzingen gaat arnica stuwing tegen en werkt pijnstillend. Arnica ontspant het weefsel en maakt het soepel, en is daarom onvervangbaar bij de preventie en behandeling van spierpijn door teveel inspanning.

Wat is het verschil tussen D6 en D12?

Er wordt vaak een indeling gemaakt naar potentie, onderverdeeld in reeksen: Ø, D1, D2, D3, D4 en D6 heten lage potenties, D8 en D12 heten middelhoge potenties en D30, D60, D100, D200, D400, D500 en D1000 heten hoge potenties.

Wat betekent 200K homeopathie?

De hoge K- en C-potenties (200K, C200, MK, 10MK) worden soms éénmalig gegeven, dus één dosis voor meerdere weken, soms vaker. Dit is iets wat u als patiënt niet gewend bent. Een hoge potentie activeert voor een langere periode de lichaamseigen afweerkracht.

Hoeveel Arnica per dag?

De aanbevolen dosering is: 3 keer 1 dosis verdeeld over de dag innemen. De tabletten bij voorkeur een half uur voor/na de maaltijd in de mond uiteen laten vallen, even in de mond houden en dan doorslikken. 2 tabletten, in acute gevallen elk kwartier 1 tablet innemen gedurende een periode van maximaal 1 uur.

Waarom Arnica gebruiken?

Arnica heeft een gunstige werking op de zwelling en bloeduitstortingen. U start hiermee twee weken voor de operatie, niet eerder. U gebruikt Arnica tot ongeveer twee weken (of zolang nodig is) na de operatie. De druppels en tabletten kunt u kopen bij uw apotheek of drogist.

Is Arnica giftig?

Arnica is giftig bij inwendig gebruik. Het irriteert de slijmvliezen en inname kan fatale gastro-enteritis tot gevolg hebben. Ook spierverlamming, versnelde of vertraagde hartslag, hartkloppingen of kortademigheid kunnen na inname optreden met de dood als gevolg.

Globulen zijn dunne homeopatische korreltjes. Gebruik : Rechtstreeks vanuit het buisje de volledige inhoud naar de mond brengen en traag onder de tong laten smelten.