Wat zijn de invoerkosten van een motor?

Wat zijn de invoerkosten van een motor?

Invoerrechten: Importeer je ene motor van buiten de eu dan betaal je bij het invoeren in Nederland 6% invoerrechten over de aankoopprijs + de kosten van verschepen. BTW: Over de aankoopprijs+kosten verschepen+invoerrechten betaal je 21% BTW.

Hoe moet je een motor invoeren?

Bij de RDW Zet de motor op de parkeerplaats en meld je bij de receptie. Hier bekijken ze de papieren en nemen ze de motor in. Je rijbewijs wordt gescand voor je persoonsgegevens en je mag gelijk je portemonnee trekken voor de kosten van de keuring.

Wat is netto catalogusprijs motor?

De netto catalogusprijs is de consumentenprijs zonder BTW en BPM. Om de netto catalogusprijs te berekenen haalt u eerst de BPM uit de consumentenprijs en daarna de BTW er uit. Over de BPM wordt namelijk geen BTW berekend.

Hoe motor invoeren van Nederland naar België?

Aangifte doet u aan de hand van de buitenlandse inschrijving (kentekenbewijzen), bewijs van inschrijving in de huidige (Belgische) gemeente en de aankoopfactuur (in geval van aankoop). U krijgt van de douane een ‘Aanvraag om inschrijving voertuig’ (vignet 705).

Wat is de Nettocatalogusprijs?

De netto catalogusprijs of netto cataloguswaarde van een auto is de catalogusprijs zonder omzetbelasting (BTW) inclusief alle extra opties, accessoires en bijzondere uitvoeringen welke door de fabrikant zijn aangebracht.

Wat kost het om een auto in te voeren van Nederland naar België?

Wanneer je een auto in België, of een ander EU-land koopt, hoef je gelukkig geen invoerrechten te betalen. De BTW hangt af van de auto. Als het een nieuwe auto is, moet je BTW wel betalen. Bij een tweedehandse auto hoeft dat niet.

Hoe lang duurt invoeren motor?

Meestal duurt dit een week of twee. Jouw kenteken kun je dan doorgeven aan je verzekeraar om ook dat goed te regelen. Nu rest alleen nog een kentekenplaat laten maken en je kunt genieten van je import-motor!

Welke papieren moet je bij je hebben op de motor?

Indien de koper graag de motor wilt uitproberen voor aankoop, ligt die beslissing volledig bij jou….Wanneer je jouw motor verkoopt, dien je steeds de volgende documenten aan de koper te overhandigen:

  • Het Europese gelijkvormigheidsattest.
  • Het inschrijvingsbewijs (roze formulier).
  • De factuur.

Hoeveel is de bpm op een motor?

Hoe bereken je de BPM voor een motor De basis BPM voor een motor is vrij eenvoudig te berekenen, het BPM bedrag voor een motor is namelijk exact 19.4% van de netto cataloguswaarde toen de motor nieuw geleverd werd.

Welke papieren in Moto?

certificaat van overeenstemming of gelijkvormigheidsattest….Als u met een speedpedelec of brommer met 2, 3 of 4 wielen rijdt, moet u volgende documenten op zak hebben:

  • rijbewijs of voorlopig rijbewijs.
  • identiteitskaart.
  • verzekeringsbewijs (enkel als uw speedpedelec zich autonoom kan voortbewegen zonder trapondersteuning)

Hoe motor zonder papieren inschrijven?

Je doet bij de politie aangifte van verlies van je boorddocumenten. Met het document dat de politie aflevert ga je naar je verzekeringsagent en hij vraagt een kopie van het inschrijvingsbewijs aan. Het gelijkvormigheidsattest kan je aanvragen bij je dealer die op zijn beurt een aanvraag doet bij de invoerder.

Heeft een motor BPM?

In Nederland betaal je voor auto’s en motoren BPM. Ondanks dat motoren minder zwaar zijn dat auto’s, kan de BPM bij motoren je nog wel eens verrassen. Laat je daarom van tevoren eens goed informeren. Het BPM tarief voor motoren is 19,4% van de cataloguswaarde (de nieuwprijs).