Wat staat er in een Metar?

Wat staat er in een Metar?

METAR staat voor Meteorological Aerodrome Report. Het is een weerrapport over de actuele weerssituatie dat routinematig wordt opgesteld door de meteodienst op een vliegveld. Het weerrapport wordt in METAR-code verstrekt aan luchtvarenden.

Hoe lees je een Metar?

De windrichting wordt weergegeven op een schaal van 000-350 graden, afgerond op tientallen graden. Hierbij is 000 het noorden, 090 het oosten, 180 het zuiden en 270 het westen. De wind wordt gemeten op een hoogte van 10 m. Een METAR geeft dus geen informatie over hoogtewinden, deze zijn in de regel een stuk sterker.

Hoelang is een METAR geldig?

Trends zijn doorgaans twee uur geldig (gerekend vanaf het moment van uitgifte van de METAR waar ze in staan). Of eigenlijk beter gezegd: ze proberen tot twee uur vooruit te kijken.

Hoe lang is een METAR geldig?

De METAR word elke 30 minuten uitgegeven door het KNMI, in de METAR staat de actuele weersinformatie van bepaalde vliegvelden. De gegevens die vermeld zijn in de METAR zijn geldig voor een periode van 1 uur.

Hoe lang is een TAF geldig?

Ten behoeve van het Europese luchtverkeer wordt elke drie uur een TAF uitgegeven met een geldigheidsduur van 9 uur, de zgn. korte TAF. Ten behoeve van het intercontinentale luchtverkeer wordt vier maal daags een verwachting uitgegeven met een geldigheidsduur van 6 tot 24 uur. Deze laatste wordt de lange TAF genoemd.

Wat is TAF luchtvaart?

(Terminal Aerodrome Forecast) Naam van een internationale code. De TAF is een zgn. puntverwachting (betreft dus alleen de luchthaven zelf en de directe omgeving ervan) en bevat voor de luchtvaart relevante gegevens. De TAF komt, voor wat betreft de code, sterk overeen met de METAR en is eveneens `self evident’.

Wat is TAF drone?

De TAF (Terminal Aerodrome Forecast) is een verwachting voor de directe omgeving van een vliegveld, zowel civiel als militair. De geldigheidsduur van dit bericht is 9, 12, 18 of 24 uur lang, afhankelijk van het land van uitgifte en het soort vliegveld.

Wat is een TAF luchtvaart?