Wat moet je jaarlijks schoonmaken?

Wat moet je jaarlijks schoonmaken?

Wekelijks schoonmaken

 1. Keukenvloer dweilen.
 2. Bad & douche schoonmaken.
 3. Badkamervloer dweilen.
 4. Spiegels badkamer schoonmaken.
 5. Toilet schoonmaken.
 6. Meubels afstoffen.
 7. Stofzuigen.
 8. Bedden verschonen.

Wat moet wanneer schoongemaakt worden?

Je hoeft niet een vaste poetsdag te hebben, je kunt de volgende taken ook over de week spreiden.

 1. Leeg de prullenbakken in huis “1.
 2. Geef de planten water.
 3. Ververs het beddengoed.
 4. Maak het toilet schoon en controleer het wc-blokje en de voorraad toiletpapier.
 5. Was de wc-mat.
 6. Reinig de spiegels.
 7. Ontkalk de kranen.

Hoe vaak schoonmaken als je alleen woont?

Natuurlijk zijn er uitzonderingen of je iets wel elke dag moet schoonmaken. Als je alleen woont is het bijvoorbeeld niet altijd nodig om elke dag te stofzuigen. Woon je in een huis met veel familieleden, dan wordt er ook meer vuil mee naar binnen genomen, en wil je wellicht graag elke dag even stofzuigen.

Hoe vaak binnenkant keukenkastjes schoonmaken?

Grondig de keukenkastjes schoonmaken kan je in principe maandelijks doen. De binnenkant wordt vaak niet heel vies, omdat stof en vuil wordt tegengehouden door de deurtjes. Vandaar dat eens per maand volstaat. Wel is het zo fris om één keer per week een doekje over de deurtjes van de keukenkastjes te halen.

Hoe vaak dweilen in huis?

Gemiddeld moet je twee keer per week dweilen om het huis lekker schoon te houden. Zelfs als je alleen woont en de boel niet zo vies maakt, is een gemiddelde van twee keer aan te raden. De vloer komt zonder dat je het ziet vol te liggen met stof, roetdeeltjes en andere viezigheid die je mee naar binnen neemt.

Jaarlijks moet je verder, zo suggereert de site, je gordijnen in de machine stoppen, je ramen een grondige beurt geven en ook het tapijt reinigen. Natuurlijk kan je niet je hele agenda leegvegen om je huis schoon te maken.

Wat is een goede werkvolgorde?

Hanteer een goede werkvolgorde: van schoon naar vuil en van hoog naar laag. Eerst stof afnemen, vervolgens de vloer stofwissen of zuigen, dan nat reinigen. Gebruik liever geen stofdoek, maar een stofbindende of vochtige (wegwerp)doek. Een stofdoek verspreidt stof en ziektekiemen.