Wat moet je doen als je verward bent?

Wat moet je doen als je verward bent?

Wat kunt u doen?

  1. Bezoek is erg belangrijk, maar teveel personen, of een te lange bezoektijd in één keer, werkt vermoeiend en verwarrend;
  2. Komt u met (maximaal) 2 personen op bezoek?
  3. Vertel aan de patiënt wie u bent, waarom u komt en herhaal dit zo nodig;

Welke factoren verhogen Een delier?

Mogelijke prognostische risicofactoren voor de ontwikkeling van een delier zijn: reeds bestaande verminderde cognitie, zintuiglijke beperking, hoge leeftijd, fysieke beperking, ernst van de ziekte, het hebben van een infectie en een voorgeschiedenis van alcoholgebruik.

Hoe genezen van delier?

De behandeling van een delier bestaat uit twee onderdelen: Het aanpakken van de uitlokkende oorzaak (als die bekend is). Bijvoorbeeld een antibioticakuur tegen de infectie, nieuwe medicatie tegen de diabetes. Als de oorzaak kan worden weggenomen, verdwijnt de delier vaak ook vanzelf.

Hoe verloopt een delier?

Een delier ontstaat vrij plotseling, vaak binnen enkele uren tot dagen na opname in het ziekenhuis. Meestal verergeren de symptomen ’s avonds en ’s nachts, waar door patiënten met een delier niet goed slapen. Overdag kan de verwardheid veel minder of zelfs helemaal verdwenen zijn.

Wat kunnen de gevolgen zijn van een delier?

Een delirium is een tijdelijke stoornis die soms grote gevolgen kan hebben. Hierbij kan gedacht worden aan toegenomen onrust en kans op vallen, immobiliteit, langere periode van geheugenstoornissen en een langere ziekenhuisopname. Mensen met een delirium weten meestal zelf niet dat ze verward zijn.

Kun je in een delier blijvend zijn?

Een delier dat niet wordt herkend, kan flinke gevolgen hebben. Zo kunnen er meer complicaties ontstaan, met een langer verblijf in het ziekenhuis als resultaat. Ook is er na het doormaken van een delier een grotere kans op overlijden en op blijvend cognitief verlies en lichamelijke achteruitgang.