Inhoudsopgave
Wat moet je doen als je puppy diarree heeft?
Dat een pup iets makkelijker diarree krijgt dan een volwassen hond, is niet erg. Zolang uw pup blij en vrolijk is en blijft eten en drinken (en niet braakt) is dit geen reden om u zorgen te maken. Diarree gaat meestal binnen twee weken vanzelf weg. Als dat niet het geval is, raden wij aan uw dierenarts te raadplegen.
Wat hond eten geven bij diarree?
Geef bijvoorbeeld gekookte witte rijst met water en een kleine hoeveelheid proteïne. Een andere goede optie is gekookte kip met gekookte rijst of pasta, vermengd met probiotica. Als de ontlasting weer enigszins normaal wordt, kun je weer langzaam teruggaan op het voer dat je hond normaal krijgt.
Wat kan ik geven aan een paard dat diarree heeft?
Diarree kan je paard uitdrogen en is in sommige gevallen zelfs dodelijk. Het allerbelangrijkste bij een paard met diarree is ervoor zorgen dat het niet uitdroogt. Het toedienen van vocht, maar ook van voedingstoffen is dan noodzakelijk.
Hoe lang mag een paard diarree hebben?
Hebben deze paarden echter tevens worminfecties, een slechte voedingstoestand, koliek of een andere vorm van ‘stress’, dan openbaart de ziekte zich acuut: koorts, diarree, vaak met bloed en aansluitend nogal eens bloedvergiftiging. De paarden zijn dus ernstig ziek en soms sterven ze al binnen 1-3 dagen!
Wat is Mestwater?
Bij mestwater komt de mest er als redelijk stevige tot vrij zachte mestballen uit, maar daarnaast verliest je paard ook een flinke hoeveelheid vloeistof. Dit kan voor het mesten zijn, maar ook na het mesten. Dit mestwater is een mengsel van verteringsstappen die ontstaan bij het kauwen, in de maag en in de darmen.
Wat te doen bij Mestwater?
Wat te doen bij langdurig mestwater?
- Bekijk je paard nauwkeurig.
- Ontwormingsplan controleren en eventueel door middel van mestmonster controleren of wormkuur nodig is.
- Hooi- en voerkwaliteit controleren, liefst gedurende langere tijd.
Hoe werkt Colosan?
Colosan werkt bij storingen in het maagdarmkanaal zoals koliek, verstoppingen en trommelzucht, tympanie en bij gasophoping in de darmen. Gaat verkrampingen tegen in het maagdarmkanaal en stopt extreme gistingsprocessen in de pens van herkauwers en in de darmen van paarden (koliek).