Wat moet er in een casus?
In een casusbeschrijving – ook wel casuïstische mededeling genoemd – beschrijft u een situatie uit uw praktijk als zorgverlener; een concrete praktijkervaring. Het gaat vaak om een ‘unieke’ gevalsbeschrijving. Een bepaalde patiënt of behandelwijze staat daarbij centraal.
Wat is Casuistiekbespreking?
In een casuïstiekbespreking worden een of meer casussen methodisch besproken met als doel om te komen tot een concrete aanpak of behandeling van een zorgprobleem of om de geboden zorg te evalueren en hier inhoudelijk van te leren.
Hoe maak je een casus in de zorg?
Bij een casusbeschrijving worden één of meerdere casussen uit de praktijk beschreven die de lezer meeneemt in het proces van diagnostiek en behandeling en laat zien, door het beschrijven van het klinisch redeneren, welke overwegingen de behandelaar had en waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn tijdens dit proces.
Wat is een casus voorbeeld?
In goed Nederlands: gevalsbeschrijving. Gedetailleerde beschrijving van een (zeldzame) ziektegeschiedenis, (ongebruikelijke) presentatie van een ziekte of (bijzondere) reactie op een behandeling.
Hoe vind je een casus?
Om de casus te visualiseren voor studenten kan je gebruik maken van een videovoorstelling of een (bedrijfs)bezoek. Ook kan je de casus laten naspelen door studenten via een rollenspel: zo krijgen ze inzicht in de verschillende perspectieven die aan bod komen in de casus.
Wat is een casus schrijven?
Handleiding casus schrijven. Bij elke bijeenkomst is er iemand die een casus inbrengt. Een casus gaat over een ervaring op stage, school, werk of privé die relevant is voor de studie en waar je nog vragen over hebt. In de casus staat deze ervaring beschreven en heeft te maken met je leervragen en/of je leerdoelen,
Is een casus zomaar tijdvulling?
Een casus is niet zomaar tijdvulling. Een docent biedt een bepaalde casus aan om de studenten een bepaalde ervaring te geven en om vooraf bepaalde doelen te bereiken. Het opstellen van een kwaliteitsvolle casus vraagt een inspanning van een docent.
Is de casus beroepsrelevant?
Criteria voor het maken van een goede casus: 1. De casus is beroepsrelevant. 2. De casus is een representatie van de werkelijke situatie. Het is van belang dat de casus aansluit bij de leerdoelen en het toekomstige beroep van de student. Een belangrijke reden waarom je een representatie van de werkelijke situatie gebruikt,