Wat met gloeilampen?

Wat met gloeilampen?

Naar het containerpark. De regel is: gooi geen lampen zoals spaarlampen, TL-buizen enzovoort in de gewone glascontainer of bij het restafval, maar breng ze samen met afgedankte armaturen naar het containerpark. Lampen bevatten kwik en zijn dus Klein Gevaarlijk Afval (KGA).

Wat is het minste watt?

Het spijt ons

Type lamp 200-300 Lumen 1250-2000 Lumen
Gloeilamp 25-30 Watt 150-250 Watt
Halogeenlamp 18-25 Watt 125 Watt
Spaarlamp 5-6 Watt 20-33 Watt
LED-lamp 2-4 Watt 13-20 Watt

Waar kun je gloeilampen weggooien?

Naar de winkel, De Kringwinkel, het RecyclePunt of het recyclagepark.

  • de winkel (als je daar een nieuwe koopt): een lampenwinkel, DHZ-zaak …
  • het RecyclePunt, vaak aan de ingang van je supermarkt: ideaal als je gaat winkelen.
  • het recyclagepark in je buurt.

Wat is een gloeilamp?

Gloeilamp. Een gloeilamp is een lichtbron waarbij in een zuurstofarme glazen bol een gloeidraad door een elektrische stroom van een spanningsbron wordt verhit zodat deze licht gaat uitstralen. De gloeidraad bestaat uit het overgangsmetaal wolfraam dat een zeer hoge smelttemperatuur kent.

Wat is de g4-aansluiting?

De G4-aansluiting is de standaard huisaansluiting voor gas waar een gemiddeld huishouden voldoende aan heeft. Capaciteit maximaal 6 m3per uur. G6**(grote huisaansluiting) De G6-aansluiting is een grote huisaansluiting. Voor grotere woningen en kleine winkels.

Wat zijn de uitvinders van de gloeilamp?

Naast Edison worden ook de Rus Alexander Lodygin (1872) en vooral de Engelsman Joseph Swan (1878) genoemd als uitvinder van de gloeilamp. Op 24 juli 1874 werd in Canada patent verleend aan Henry Woodward en Mathew Evans voor een lamp bestaande uit koolstof staven gemonteerd in een met stikstof gevulde glazen cilinder.