Inhoudsopgave
Wat is vlooienbeet?
Een vlooienbeet bij mensen is te herkennen aan klein rond, rood vlekje, met een bloedkleurig puntje of bultje in het midden. Het moment van bijten kan soms aanvoelen als een pijnlijke beet (als door een mug gestoken).
Hoe Herkent u een allergische reactie?
De heftige reacties worden allergische reacties genoemd, omdat het immuunsysteem overdreven heftig reageert. Er kunnen allerlei reacties optreden, zowel onschuldige reacties zoals jeuk en/of niezen, tot ernstiger reacties, zoals jeuk, huiduitslag, zwellingen, kortademigheid… enzovoorts. Hoe herkent u een allergische reactie?
Hoe herken je Een vlooienbeet bij mensen?
Vlooienbeet bij mensen: herkennen, symptomen en behandeling. Een vlooienbeet bij mensen kun je herkennen aan de symptomen van een klein bultje met centraal en bloedkleurig puntje en jeuk en pijn. Vlooien zijn parasitaire insecten die over de hele wereld voorkomen. Vlooien voeden zich met het bloed van mensen en dieren.
Wat kan een allergische reactie veroorzaken?
Stuifmeel, huidschilfers van huisdieren en huisstofmijten kunnen allemaal een allergische reactie in de luchtwegen veroorzaken. Milde klachten zijn de loopneus, jeukende ogen en niezen. In ernstiger gevallen kan ook forse benauwdheid ontstaan:het allergische astma.
Hoe herken je een tekenbeet?
Je kunt een tekenbeet herkennen als de teek zelf nog in de huid zit. Als de teek zich nog niet heeft volgezogen, zie je een donker puntje dat vastzit in de huid. Als de teek zich al wel heeft volgezogen met bloed is deze plek groter en bolvormiger.
Hoe voorkomt u een vlek bij een tekenbeet?
Let in de eerste 3 maanden na een tekenbeet goed op of u een vlek ontdekt: een rode of blauwrode vlek rond de tekenbeet (bij een lichte huidskleur) of; een gelig of blauwige vlek rond de tekenbeet (bij een donkere huidskleur); zo’n vlek op een andere plek van uw lichaam. Neem contact op met uw huisarts als u zo’n vlek ziet.
Kan vlooienbeet jeuk geven?
Een vlooienbeet kan veel jeuk geven vanwege de sterk antigene werking van vlooienspeeksel. Het is van belang om de drang te weerstaan om te krabben. Krabben geeft alleen maar meer ellende. Behandeling van een vlooienbeet is niet nodig. De jeukende plekken verdwijnen vanzelf.
Hoe voorkom je vlooienbeten?
Vlooienbeten bij mensen zijn tegenwoordig heel makkelijk te voorkomen. Volwassen vlooien, vlooienlarven én neten gaan namelijk allemaal dood dankzij ‘selamectine’. Koop dus altijd een middel met selamectine (Pfizer Stronghold®, Revolution® e.a.), dan ben je in één klap van je vlooienbeten verlost