Wat is het verschil tussen Tai Chi en Chi Gong?

Wat is het verschil tussen Tai Chi en Chi Gong?

Tai Chi vindt haar oorsprong in de vecht- en krijgskunst. De aanvals- en verdedigingstechnieken in Tai Chi bewegingen vind je niet terug in Qigong. Qigong richt zich op het cultiveren en beheersen van je innerlijke energie (Qi). Het richt zich volledig op het verbeteren van de fysieke en geestelijke gezondheid.

Wat is Tai Gong?

Tai-Gong is een groepsles waarbij de nadruk ligt op de langzaam, vloeiende en masserende bewegingen om gestagneerde spanning los te maken in de spieren, pezen, gewrichten, facia, bindweefsel, organen en meridianen. Tai-Gong is een combinatie van de fitness, fysio en de algemene bewegingsleer.

Wat is mijn Chi?

Chi is dus een onzichtbare kracht die je niet kan meten. Je kan wel de effecten van Chi zien en voelen, in alles om je heen en in je lichaam. Alles wat tastbaar is, wat materie is (bomen, zand, je lichaam etc) is Chi die een bepaalde vorm heeft aangenomen.

Wat is Zhong Qi?

Therapeuten die werken volgens de principes van TCG zien als onderliggende oorzaak van pijn of ziekte dat iets niet verandert of beweegt, dat wél zou moeten veranderen of bewegen. Het vermogen om te veranderen in relatie tot iets anders wordt wel qi (spreek uit: tsjie, Engels: chi] genoemd.

Hoe schrijf je Chi Gong?

Qi Gong (Chi Gong in de westerse schrijfwijze) is een minimaal 2000 jaar oude Chinese bewegingskunst die lichaam en geest meer in balans brengt. Bij Qi Gong worden ademhalingstechnieken, visualisatie, lichaamshouding en zelfmassage gecombineerd, zodat het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

Waar zit je chi?

Chi punt waar zit deze en hoe kun je die versterken Het Chipunt in je lichaam zit 3 vingers onder de nagel. Als je vingers daar neerlegt en je hoest voel je een bobbel, soort spiertje die omhoog komt. Daar huist de Chi en dat is het centrum waar je Chi kan opwekken.

Wat is chi massage?

De chi-machine stimuleert de twee roterende lichaamsdelen (nek en heup) en veroorzaakt een beweging zoals die van een zwemmende vis. Het is deze beweging die de wervelkolom niet alleen in balans brengt maar ook een optimale doorbloeding en ontspanning van de rugspieren bezorgt.

Wat betekent Zhong?

Zhong is de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het is sinds 1993 de beroepsvereniging voor therapeuten met een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van TCG.

Wat is Qi Drukpuntbehandeling?

Shiatsu is een acupressuurbehandeling, ook wel een drukpuntbehandeling genoemd. Deze oosterse geneeskunst is gebaseerd op het principe dat storingen in spieren, zenuwen, organen en emoties zich manifesteren in het netwerk van meridianen (energiebanen) waar de Qi, levensenergie, doorheen stroomt.

Wat doet Qigong met je lichaam?

Verlaagt stress, verbetert de emotionele staat waardoor men zich meer onder alle omstandigheden in zijn kracht voelt staan en het stimuleert de hersenen. Doordat het immuunsysteem wordt versterkt, heeft Chi Neng een preventieve werking tegen ziekten en verbetert het de gezondheid.

Hoe schrijf je Chi?

De chi (hoofdletter Χ, onderkast χ, Grieks: χι) is de 22e letter van het Griekse alfabet. χ’ is het Griekse cijfer voor 600, ,χ voor 600 000.