Wat is het Herstelfonds?

Wat is het Herstelfonds?

Met het Europees Herstelfonds – door de Europese Commissie ‘NextGenerationEU’ genoemd – wil de Europese Unie de economische klap van de uitbraak van het COVID-19-virus opvangen. Het Herstelfonds heeft een omvang van 750 miljard euro, bestaande uit 390 miljard aan subsidies en 360 miljard aan leningen.

Welke vaccins zijn geldig in Europa?

EU-vaccinportefeuille

Bedrijf Type vaccin Aantal doses (besteld)
Moderna mRNA 460 miljoen
AstraZeneca Adenovirus 400 miljoen
Johnson & Johnson/Janssen Pharmaceuticals Adenovirus 400 miljoen
Sanofi-GSK Proteïne 300 miljoen

Wat is een gouden paspoort?

Gouden paspoorten zijn EU-paspoorten die verkocht worden in ruil voor een flink bedrag. Veel Russische oligarchen maken hier gebruik van. In ’t Veld legt uit dat er in de EU drie landen zijn die deze paspoorten verkopen. Veertien andere landen hebben een speciaal programma voor gouden visa, zo ook Nederland.

Wat doet Europa tegen Corona?

EU-respons op de COVID-19-pandemie De EU en de lidstaten werken samen om de nationale gezondheidszorgstelsels te versterken en de verspreiding van het virus tegen te gaan. Tegelijk nemen de EU en de lidstaten maatregelen om de sociaal‑economische gevolgen van COVID‑19 af te zwakken en het herstel te ondersteunen.

Waar komt het geld voor Corona vandaan?

De schuld gaan we met z’n allen terugbetalen door belastingen en inflatie. Die belastingen die we met z’n allen betalen is het onderpand dat de centrale banken eisen. Was dat onderpand er niet, dan konden landen ook niet lenen.

Welke vaccinaties zijn geldig?

Bij vaccinatie met BioNTech/Pfizer, Moderna en AstraZeneca is het vaccinatiebewijs 14 dagen na volledige vaccinatie geldig. Kreeg u een prik met het Janssen-vaccin? Dan is uw vaccinatiebewijs na 28 dagen geldig.

Waar is Corona begonnen in Europa?

Coronacrisis in Europa
Locatie Europa
Eerste besmetting Bordeaux, Frankrijk
Datum eerste besmetting 24 januari 2020
Oorsprong Wuhan, Hubei, China

Wat kost Nederland?

Zo betaalde Nederland volgens het Rijksjaarverslag van het ministerie van Buitenlandse Zaken netto rond de 8,9 miljard over 2020, inclusief een korting van 0,8 miljard. Nederland is per saldo dus een nettobetaler.