Inhoudsopgave
Wat is het beroep belader?
Een belader haalt met een vuilniswagen huis- of bedrijfsafval op bij particulieren of bedrijven. Doorgaands bestaat de functie van een belader uit twee kerntaken. Ten eerste het verzamelen van het vuilnis en dit in de vuilniswagen doen. Ten tweede het besturen van de vuilniswagen.
Hoe kan ik Vuilnisman worden?
Hoe word je een Vuilnisman? Om Vuilnisman te kunnen worden heeft men enkel een rijbewijs nodig waarmee Vrachtwagens bestuurd mogen worden en soms ook een chauffeursdiploma. Verder leert men alles in de praktijk.
Hoe werk je als vuilnisman?
Als vuilnisman werk je bij een gemeentelijke reinigingsdienst of een specifiek bedrijf wat is gespecialiseerd in het verwerken van afval. Een voorbeeld hiervan is SITA. Vuilnisman word je dan ook door te solliciteren bij de gemeente, of een bedrijf als de SITA.
Is de vuilnisman chauffeur?
Een Vuilnisman zorgt ervoor dat de kliko’s geleegd en vuilniszakken of ander afval opgehaald worden. Hoewel hiervoor vroeger altijd mensen werden ingezet, is het steeds meer het geval dat de Vuilnisman alleen nog maar chauffeur is en dat de vuilniswagen zelf de bakken optilt en verwerkt.
Wat is het brutosalaris van een vuilnisman in loondienst?
Een vuilnisman in loondienst verdient een bruto jaarsalaris van ongeveer €27.500,-. Bij de overheid zitten hier vaak veel goede arbeidsvoorwaarden aan vast zoals 8% vakantiegeld, een 13e maand, volgens van cursussen en training et cetera. Een zelfstandig vuilnisman kan ongeveer tot €37.000,- bruto per jaar verdienen.
Is Vuilnisman zwaar?
De meeste vuilnismannen zijn in dienst van de gemeente. Zij vallen dus ook onder de cao van gemeenteambtenaren. Het is een fysiek zwaar beroep. Er is geen vooropleiding vereist.
Hoeveel verdient een vuilnisman België?
Ook veiligheidspersoneel (3.124 euro), vuilnisophalers (2.676 euro) en schoonmaakpersoneel (2.363 euro) verdienen een loon ver onder het Belgische gemiddelde.