Wat is goedkoper met de trein of auto naar Parijs?

Wat is goedkoper met de trein of auto naar Parijs?

Vergeleken met de trein kan de auto dus best een prijzig alternatief zijn, maar als je met meerdere mensen gaat kun je de kosten natuurlijk gemakkelijk delen. Zo ging ik twee jaar geleden met twee vriendinnen ’s ochtends vroeg met de auto naar Parijs en waren we op deze manier goedkoper uit dan met de trein!

Wat heb ik nodig om naar Parijs te rijden?

Ga je met de auto naar Parijs dan ben je sinds 1 april 2017 verplicht een speciale milieusticker sticker te hebben. Je hebt deze alleen nodig op werkdagen van 08.00u tot 20.00u. Het ecovignet dien je van tevoren online te bestellen.

Hoe Lyon omzeilen?

De A46 is een autoroute rondom Lyon in Frankrijk, die het mogelijk maakt om van de A6 naar de A7 te reizen, zonder door de stad te hoeven. De weg heeft geen officiële naam, maar doet dienst als oostelijke randweg van Lyon. Tussen Vaulx-en-Velin en St. Priest wordt de weg onderbroken door de voie express N346.

Hoe wordt de ring weg rond Parijs genoemd?

De Boulevard Périphérique is de ringweg rond Parijs.

Hoe laat vertrekken naar Frankrijk?

Wie vandaag naar Zuid-Frankrijk rijdt, kan het best zorgen dat hij om 16.00 uur ’s middags ter hoogte van Utrecht op de A2 zit. Dat kan richting Perpignan, Biarritz en Nice een tijdwinst opleveren van ruim drie uur….Richting Frankrijk? Bekijk hier hoe laat je moet vertrekken.

Vertrektijd Reisduur
04.00 15.01 uur
08.00 13.29 uur
12.00 12.49 uur
16.00 12.36 uur

Wat kost het met de auto naar Parijs?

* Je rijdt vanuit Nederland in gemiddeld 5 uur naar Parijs. Reken voor een heen- en terugreis met de auto zo’n €130 voor benzinekosten en €30 tolkosten. De Thalys kost (op speciale acties na) minstens €130 per retourticket per persoon.

Hoeveel kost het met de trein naar Parijs?

Hoe eerder u boekt, hoe lager de prijs. De laagste prijs vanaf Amsterdam naar Parijs is € 35 . Als de tickets van € 35 op zijn op een bepaalde dag en tijd, dan stijgt de prijs naar € 55 tot € 135. U betaalt extra als u flexibel wilt zijn.

Waar parkeren buiten Parijs?

Om het drukke verkeer te ontwijken – en reken maar dat er veel drukte op de wegen te vinden is – zou parkeren buiten de stad de beste oplossing zijn. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook geld. Als je wilt parkeren zonder te betalen, is het station Le Blanc-Mesnil en RER B nord de beste oplossing.