Wat is een zwembad?

Wat is een zwembad?

Een zwembad is een plaats waar mensen, voor hun plezier, voor de sport of als therapie kunnen gaan zwemmen. In Nederland en België krijgen de meeste leerlingen van de basisschool zwemles, meestal in een zwembad. In 1988 waren er in Nederland 786 openbare zwembaden, wat is afgenomen tot 700 in 2012.

Hoe is een zwembad ontstaan?

Het eerste zwembad Begin 1800 verschenen de eerste zweminrichtingen in Nederland. De voorzieningen waren hier beperkt, vaak waren deze zwemgelegenheden niet meer dan een steiger met een hekje aan de oevers van grachten of kanalen. Het duurde nog tot 1828 voor het wedstrijdzwemmen weer echt terug was.

Wie heeft zwembad uitgevonden?

Circa 3000 jaar geleden zwommen de Egyptenaren al in de Nijl, kinderen werden opgevoed met zwemlessen. Waarschijnlijk zwommen ze hier met een soort beencrawl. Ook bij de Grieken was zwemmen belangrijk, als je ergens wilde werken, moest je op zijn minst een zwemdiploma hebben.

Hoe vaak wordt een zwembad ververst?

Het is raadzaam het water van je zwembad minimaal 1 keer per jaar te verversen. Afhankelijk van je situatie doe je dit gedeeltelijk of volledig. Daarnaast zijn er diverse omstandigheden, waarbij het nodig is het water vaker te verversen. Denk aan extreem hete zomers, onweer, poolparty’s en slecht onderhoud.

Hoe lang kan water stilstaan zwembad?

Dek het badje na gebruik ’s avonds af met een zeil en schep met een klein netje de beestjes en al het andere vuil in de ochtend uit het bad. Zo kan het water makkelijk een dag of twee mee.

Hoe vaak water verversen Intex zwembad?

Hoe vaak moet ik het water verversen gedurende het seizoen? Dit hangt af van het gebruik van uw zwembad. In principe kunt je het zwembadwater het gehele seizoen laten staan, Indien u uw pH- en chloorwaarden goed in de gaten houd. Door het verdampen van het water zul je wel regelmatig water moeten invoegen.