Wat is een Shell jas?

Wat is een Shell jas?

Een shell jacket is in tegenstelling tot de softshell waterafstotend tot waterdicht, hebben 9/10 keer een capuchon, veel afsnoermogelijkheden en zakken met goede ritsen. De buitenkant is meestal van een wat harde stof. Shell jassen zijn qua gewicht een stukje lichter dan een softshell en de stof is minder rekbaar.

Kan softshell tegen regen?

Een softshell jas is vaak niet geheel waterdicht, maar wel waterafstotend en zeer ademend. Dit houdt in dat regendruppels goed van de softshell jas afrollen en dat je transpiratievocht goed wordt afgevoerd. Je wordt daardoor dus niet klam en nat. Dit is vaak veel fijner dan een echte waterdichte (hardshell) jas.

Is softshell een winterjas?

Je kunt dan kiezen voor een dichte winterjas, maar in veel gevallen is zo’n jas net te warm om aan te hebben, waardoor je veel gaat zweten. Daarom hebben producenten de softshell winterjas bedacht. Dat is in principe een middelste van een koude baselayer en een te warme winterjas.

Wat draag je onder een hardshell jas?

Begin met een goede baselayer, liefst van Merino wol of een synthetisch materiaal, belangrijk is dat dit vocht afvoert (anders ben je nog nat met een katoenen onderbroek en t-shirt).

Wat voor materiaal is softshell?

Softshell is een verzamelnaam voor gelaagde synthetische stoffen met bepaalde eigenschappen. Het materiaal bestaat meestal uit een warme binnenlaag, een ademende tussenlaag en een waterafstotende buitenlaag. De precieze samenstelling van deze lagen en materialen kan per merk en product verschillen.

Wat is een softshell Skijas?

Een softshell jas is een zeer veelzijdige jas. Softshell materiaal is soepel en vaak licht stretchend, waardoor het comfortabel om het lichaam vormt. Ademend vermogen staat voorop bij een softshell. Een softshell is nog steeds zeer waterdicht, maar blinkt uit in ademend vermogen.

Wat is een Skijas?

Een ski-jas is ontwikkeld om actief bezig te zijn en het materiaal houdt warmte vast, maar zorgt wel dat transpiratievocht word afgevoerd. Vaak heeft een ski-jas een langer rugpand, zodat de jas je rug blijft afsluiten, welke beweging je ook maakt.