Wat is een schroevendraaier voor Elektra?

Wat is een schroevendraaier voor Elektra?

Een schroevendraaier speciaal voor wanneer je veel met elektra bezig bent. Een geïsoleerde schroevendraaier heeft een speciale coating zodat je veilig kunt werken aan elektra tot maximaal 1000 volt. Deze schroevendraaiers herken je vaak aan de gekleurde coating die tot aan de schroefkop loopt.

Wat is de maat van een sleufschroevendraaier?

De sleufschroevendraaier heb je in verschillende maten. De maat wordt aangegeven in de breedte van de kop van de schroevendraaier in mm. Je hebt dus sleufschroevendraaiers met een maat van 2 mm, maar ook van 6,5 mm. Vaak wordt de maat aangegeven in combinatie van de lengte van de schroevendraaier.

Wat is een kruiskopschroevendraaier?

De kruiskopschroevendraaier kent vier maten: nul tot en met drie. Nummer twee is de meest gebruikte kruiskop. Veel plaat- en gipsplaatschroeven hebben een kruiskop. Door de grip van het kruis kun je schroeven zeer strak aandraaien.

Wat is een Tri wing schroevendraaier?

De tri wing schroevendraaier is ook een soort van een micro schroevendraaier. De tri wing schroevendraaier wordt namelijk veel gebruikt bij bijvoorbeeld het repareren van smartphones, Nintendo spelcomputers en laptops (waaronder met name Macbooks).

Wat is de kruiskopschroevendraaier?

Er zijn enkele grote families onder de schroevendraaiers: de gleufkopschroevendraaiers, de kruiskopschroevendaaiers en de stervormige schroevendraaiers (torx). De kruiskopschroevendraaiers kunnen we op hun beurt nog in twee groepen onderverdelen. Er zijn schroeven van het type PH kruiskop (de gewone kruiskopschroef) en van het type PZ kruiskop.

Wat zijn de meest gebruikte schroevendraaiers?

Veelgebruikte types schroevendraaiers: 1 sleufkopschroevendraaier (plat); 2 phillipsschroevendraaier PH (kruiskop zonder verdere markering); 3 pozidrivschroevendraaier PZ (kruiskop met extra sterretje).