Wat is een QEEG onderzoek?

Wat is een QEEG onderzoek?

Een QEEG is een hersenonderzoek om te beoordelen of de klachten die u ervaart terug te zien zijn in de hersenen en hoe we deze het beste kunnen behandelen met neurofeedback. Het QEEG kan ook als losstaand onderzoek afgenomen worden.

Hoe werkt neuro feedback?

Neurofeedback is een behandelmethode waarbij je hersenen feedback krijgen op wat ze doen waardoor er een leerproces plaatsvindt. Elektroden die op de hoofdhuid geplaatst worden, meten je hersenactiviteit die vervolgens op een beeldscherm zichtbaar is.

Waar is neurofeedback goed voor?

Met neurofeedback therapie leren we de hersenen weer in balans te komen. De hersenen worden als het ware weer in de goede stand gezet (gereset) en dit leidt tot een afname van de klachten. Neurofeedback pakt de klachten bij de bron aan en onderdrukt niet alleen de symptomen zoals dit bij medicatie vaak het geval is.

Waarom een hersenscan?

De MRI maakt doorsnede opnamen van je hoofd en hersenen in meerdere richtingen waardoor bijvoorbeeld hersentumoren en ontstekingen kunnen worden opgespoord. Ook vernauwingen en aneurysma’s van de bloedvaten in het hoofd worden in beeld gebracht.

Welke zorgverzekeraar vergoed neurofeedback?

De aanvullende zorgverzekeringen speciaal voor gezinnen van Univé en VGZ zijn de enige die een vergoeding specifiek voor neurofeedback bieden. Zij vergoeden een vast bedrag per jaar. Bij veel andere verzekeraars valt dit onder de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen.

Is neurofeedback onzin?

Ellen leest over neurofeedback, dat heel goed zou helpen bij kinderen met ADHD en autisme. “De bedrijven vertellen op hun sites dat het een bewezen effectieve behandeling is, voor 80% van de gebruikers. Je hebt minimaal twintig sessies nodig en er zijn geen bijwerkingen.

Is neurofeedback blijvend?

Het resultaat van de therapie is blijvend. U hoeft niets te doen, wij trainen uw hersenactiviteit in balans. Neurofeedback therapie is veilig en pijnloos. De therapie kan ervoor zorgen dat medicijnen niet nodig zijn of wanneer men het al gebruikt, na afloop afgebouwd kan worden.

Kan neurofeedback schadelijk zijn?

Neurofeedback is een methode om het functioneren van de hersenen bij kinderen en jongeren (pubers) te verbeteren. De activiteit van de hersenen bij het kind wordt via de buitenkant van het hoofd beïnvloed en veranderd, dus de methode is geheel onschuldig en veilig.

What is brain mapping and how does it work?

Brain mapping is a non-invasive procedure that painlessly and safely measures brain activity. While other tests measure brain structure, brain mapping measures its function. Brain mapping can:

What is brain mapping in neurofeedback?

Brain Mapping. Neurofeedback’s sophisticated tool that reveals what’s really going on inside your brain. The brain map, often referred to as a qEEG, is one of the most vital diagnostic tools available in the field of neurofeedback for use with people who have brain-based conditions.

What happens without a brain mapping?

Without a Brain Mapping, a clinician cannot truly know if the symptoms are neurologically based, or simply psychological/behavioral. If neurological, the brain map pinpoints which brainwave patterns and functional connections are abnormal, as well as where that abnormality exists.

Is brain mapping time-consuming?

Brain mapping can be particularly time-consuming when the results of mapping are unsatisfactory and additional or repeated testing is required, which may result in extra stress for the patient and a need for rest, with further prolongation of surgical times. II. Structural versus Functional Brain Maps