Wat is een intra-uteriene?

Wat is een intra-uteriene?

Intra-uterien betekent: in de baarmoeder, retardatie betekent: vertraging. Als uw gynaecoloog vermoedt dat sprake is van IUGR, wordt in het ziekenhuis een nauwkeurige echo gemaakt.

Waarom monitor zwangerschap?

Ook kan het eventuele activiteit van jouw baarmoeder waarnemen en monitoren (toco). Het wordt in het derde trimester van je zwangerschap gebruikt om de toestand van je kindje in je baarmoeder te controleren en eventuele afwijkingen of risico’s vroegtijdig te signaleren.

Wat is brain sparing baby?

Door het verminderde aanvoer van bloed worden vooral de belangrijkste organen zoals de bijnieren, het hart en de hersenen wel van bloed voorzien. Dit heet brainsparing en is via echo-doppler te meten door de druk in de bloedvaten van de placenta/navelstreng te onderzoeken.

Wat is een kleine baby?

Zo’n twee tot drie procent van alle pasgeboren baby’s is bij de geboorte kleiner dan verwacht mag worden voor de duur van de zwangerschap. Wanneer een kind te klein wordt geboren voor de duur van de zwangerschap wordt dit SGA genoemd. SGA staat voor Small for Gestational Age.

Wat is uterien?

uterinus L de uterus betreffend of hiertoe behorend.

Wat is IUG?

Vroeg in de zwangerschap is het niet altijd mogelijk om direct te bevestigen of het om een intra-uteriene zwangerschap (IUG) of om een extra-uteriene graviditeit (EUG) gaat. Het is van belang om het potentiële levensgevaarlijke ziektebeeld van de EUG in de differentiaaldiagnose op te nemen.

Hoe lang duurt monitor zwanger?

CTG tijdens de zwangerschap Op de monitor zal een grafiek verschijnen welke aangeven hoe de hartslag van je baby en de activiteit van je baarmoeder verlopen. Het onderzoek duurt 20 à 30 minuten, afhankelijk van de activiteit van de baby.

Waarom baby te klein?

De belangrijkste oorzaak voor onvoldoende groei van de baby is dat de placenta minder goed werkt. Een goede ontwikkeling van de placenta en bloedvaten in de baarmoeder zijn erg belangrijk. Dit gebeurt in de eerste maanden van de zwangerschap. Via de placenta krijgt de baby voedingsstoffen en zuurstof.