Wat is een eenfasige aansluiting?

Wat is een eenfasige aansluiting?

Een monofase aansluiting (ook wel eenfasige aansluiting genoemd) is de standaardoptie voor woningen. De aansluiting bestaat uit twee koperdraden met 230 V wisselspanning, en biedt een maximumvermogen van 9,2 kVa. Voor de meeste huizen is dat voldoende.

Wat is fase 1 stroom?

Via één kabel (fase) komt 230 volt uw huis binnen. Een 1-faseaansluiting is geschikt voor een klein huishouden met standaard apparaten en een klein aantal zonnepanelen. U kunt een 1-faseaansluiting herkennen aan de tekst: 220/230 volt op de elektriciteitsmeter in uw meterkast.

Welke elektriciteitsaansluiting heb ik Fluvius?

Een standaardaansluiting is een monofasige aansluiting met een maximaal vermogen van 9,2 kVA. Dit volstaat om de normale huishoudelijke toestellen te laten werken, bijvoorbeeld wasmachine, droogkast, koelkast, diepvrie- zer, elektrische kookplaat, verlichting, kleine apparaten en elektronica.

Wat is het verschil tussen 1 en 3 fase?

Als u een 1-fase groepenkast in uw meterkast heeft staat er 220/230V op uw elektriciteitsmeter. De 1-fase-aansluiting is op de factuur van de energieleverancier te herkennen als 1×25/1x30A. Wat is 3-fasen? Bij een 3-fasenaansluiting komen drie fasedraden van ieder 230 V uw meterkast binnen.

Wat is de driefasige aansluiting?

Een driefasige aansluiting leent zich dan weer beter voor een gebouw met krachtige machines. Bij een zelfstandige bijvoorbeeld, of als een lift een driefasige aansluiting vereist. Het kan namelijk 3 keer meer vermogen transporteren.

Welke huishoudelijke toestellen hebben eenfasige aansluiting?

Het grootste deel van de particuliere woningen in België heeft een eenfasige aansluiting. Deze is voldoende om normale huishoudelijke toestellen te voeden, zoals een televisie, wasmachine, droogkast, koelkast, diepvriezer en elektrische kookplaat. Sommige toestellen hebben een hoger vermogen nodig.

Wat is een 3-fasenaansluiting?

Wat is 3-fasen? Bij een 3-fasenaansluiting komen drie fasedraden van ieder 230 V uw meterkast binnen. En de nuldraad. De 3-fasenaansluitingen zijn grotere aansluitingen dan de 1-fase-aansluitingen. Ze leveren een groter vermogen.