Wat is een Blauwfilter bril?

Wat is een Blauwfilter bril?

Dit is een coating op je brilglazen wat het blauwe licht van je beeldscherm normaliseert. Het maakt hierbij niet uit of je verziend of bijziend bent of helemaal geen oogafwijking hebt. Je kunt namelijk kiezen voor een blauw licht filter bril op sterkte of zonder sterkte.

Je hebt er misschien al van gehoord: brillen met een blauwfilter of blue coating. Deze glazen zijn bedoeld om het blauwe licht dat computerschermen, tablets en smartphones uitstralen, tegen te houden.

Heb ik een blauw licht filter bril nodig?

Blauw licht heeft voor- en nadelen. Voor wie dagelijks gedurende lange tijd met computers werkt, zeker ’s avonds, of hiervan klachten ondervindt, kan een bril met blauwfilter nuttig zijn. Het is echter niet nodig om deze permanent te dragen. Bij kinderen is zo’n bril resoluut af te raden.

Wat is blauw scherm?

Een blauw scherm, ookwel bekend onder de Engelse term “Blue Screen of Death” of de afkorting “BSOD”, is een melding van Windows als er zich een ernstig probleem heeft voorgedaan. Om erger te voorkomen, schakelt de computer zichzelf uit en informeert de gebruiker met het blauwe scherm.

Kan een blauw scherm veroorzaakt worden door software die niet compatibel is?

Alhoewel het niet veel voorkomt, kan een blauw scherm veroorzaakt worden door software die niet compatibel is. Als een blauw scherm zich voordoet na het installeren van nieuwe software, is het aan te raden deze mogelijkheid te overwegen. Als dit het probleem is, is het normaal gesproken op te lossen door de software te deïnstalleren.

Hoe pas je de kleuren aan op je monitor?

Tip 1: pas de kleuren aan via je monitor Elke monitor heeft een ingebouwd menu, oftewel On-Screen Display (OSD). Deze open je door op een fysiek knopje te drukken die aan de voor- of achterkant van je monitor zit. Hoewel elke monitor een ander menu heeft, vind je hier vaak de helderheid, het contrast en de kleurtemperatuur.