Wat is de tabel van Mendeljev?

Wat is de tabel van Mendeljev?

De tabel van Mendeljev is een handig middel om de chemische elementen voor te stellen, daarom dat er voor andere branches afgeleide versies gemaakt worden die sterk lijken op de tabel van Mendeljev. Ook voor Geocaching is er een afgeleide versie van de tabel van Mendeljev gemaakt: Elements of Geocaching.

Wanneer bestaat het periodiek systeem?

Hoewel elementen zoals goud en zilver al eeuwenlang bekend zijn, bestaat het periodiek systeem pas sinds 1869. Maar al voor die tijd werden de eerste pogingen gedaan voor het maken van zo’n systeem. In de prehistorie waren al vrij veel elementen bekend, alleen zag de mens ze toen niet aan voor elementen.

Wat is Dmitri Ivanovitsj Mendelejev?

Dmitri Ivanovitsj Mendelejev ( Russisch: Дмитрий Иванович Менделеев; uitspraak ( info / uitleg)) ( Tobolsk ( West-Siberië ), 8 februari 1834 – Sint-Petersburg ( Rusland ), 2 februari 1907) was een Russisch scheikundige, die de grondlegger is van het huidige periodiek systeem (zie: Geschiedenis van het periodiek systeem ).

Wat is een periodiek systeem?

Het periodiek systeem kan gebruikt worden om overeenkomsten te vinden tussen de eigenschappen van elementen, en de eigenschappen te ontdekken van nieuwe of nog onbekende elementen. Het periodiek systeem is een nuttig raamwerk om chemisch gedrag mee te analyseren, en het wordt uitgebreid gebruikt in de chemie en andere natuurwetenschappen.

Wat is de horizontale rij in periodiek systeem?

Een periode is een horizontale rij in het periodiek systeem. Hoewel de groepen algemeen de duidelijkste periodieke trends vertonen, zijn er enkele regio’s waar horizontale trends duidelijker zijn dan de verticale, zoals in het f-blok, waar de lanthaniden en actiniden twee aanzienlijke horizontale series vormen.

Wat waren de elementen van het periodiek systeem?

Vóór het periodiek systeem. Voordat het periodiek systeem eind 19e eeuw werd erkend, waren er slechts zo’n 60 elementen bekend. Voor scheikundigen in die tijd was het moeilijk te begrijpen waarom bepaalde elementen zo snel met elkaar reageerden (bijvoorbeeld waterstof en zuurstof), terwijl andere elementen elkaar wel leken af te stoten.

https://www.youtube.com/watch?v=fPnwBITSmgU