Wat is de kathode van een led?

Wat is de kathode van een led?

De Anode is de positieve kant (+) en de Cathode (of Kathode) de negatieve kant (-). Een mooi en makkelijk ezelsbruggetje om dit te onthouden is het woord KNAP, Kathode Negatief Anode Positief. Sluit je een LED verkeerd om aan dan zal deze dus geen licht geven.

Waar bestaat een led uit?

Een LED is opgebouwd uit een chip van lichtgevend materiaal, een bedradingsframe met plaats voor de chip en een behuizing die de chip beschermt. LED’s zijn klein (2-5mm) en gecombineerd geven ze een hoop licht af.

Hoe led lamp herkennen?

Hoe herken je een goede ledlamp? Bekijk in eerste instantie of er duidelijk een (gekend) merk en keurmerk op de verpakking staat. Er moeten ook groeven in de houder zitten om de warmte goed te kunnen afvoeren (d.i. belangrijk voor de levensduur van de lamp).

Wat is het meervoud van LED?

Zulke afkortingen worden ook zo veel mogelijk als gewoon woord geschreven: met kleine letters, zonder punten. Ook de verkleinvorm wordt als een gewoon woord behandeld: ledje, net zoals bedje de verkleinvorm is van bed. En het meervoud is leds, zonder apostrof.

Hoe word een LED gemaakt?

LED verlichting behoort toe aan de licht technologieën die we Solid-State verlichting noemen. Hierbij horen ook OLED’s (Organic Light Emitting Diodes) Deze bestaan uit vellen van koolstof-gebaseerde samenstellingen die als er stroom wordt toegepast op zullen lichten door middel van transparante elektroden.

Wat is de LED?

LED is een afkorting voor Light Emitting Diode, in het Nederlands lichtemitterende diode. Dit is een zuinige lamp, die gebruik maakt van elektriciteit om licht te produceren. Hierbij komt een heldere verlichting vrij met nauwelijks warmte, waardoor led lampen geschikt zijn voor vele verschillende toepassingen.

Hoe zie ik of een LED lamp dimbaar is?

Ja, led verlichting is te dimmen. Maar standaard zijn niet alle led lampen dimbaar, dus het moet specifiek vermeld staan dat de led lamp (of bijbehorende led trafo) dimbaar is. Hoe goed de led lamp dimbaar is, is afhankelijk van de dimbare driver van de led lamp en de kwaliteit van de led dimmer.