Wat is de Gravitatieconstante van Mars?

Wat is de Gravitatieconstante van Mars?

Mars (planeet)

Mars
Diameter 6794 km(±8) km (equator) 6752 km (polair)
Massa 6,418×1023 kg (10,7% aarde)
Valversnelling 3,74 m/s2
Ontsnappingssnelheid 5,022 km/s

Wat is de waarde van g op Mars?

Gegevens van de planeten

Planeet M g
Venus 0.8149 8.60
Aarde 1.0000 9.78
Maan 0.0123 1.62
Mars 0.1074 3.72

Wat is een zwaartekracht of gravitatie?

De zwaartekracht of gravitatie is een aantrekkende kracht die twee of meer massa ’s op elkaar uitoefenen. De zwaartekracht is een van de vier natuurkrachten. Deze kracht is op het niveau van atomen zeer klein vergeleken met de andere krachten, maar is de meest alledaagse op macroscopische afstanden: een op elk voorwerp werkende kracht,

Hoe werkt de gravitatiekracht op een voorwerp?

De gravitatiekracht werkt op ieder voorwerp. De gravitatiekracht zorgt er op aarde voor dat een appel valt. Daarnaast blijft de maan in een baan om de aarde draaien door de gravitatiekracht. Onze aarde blijft weer door de gravitatiekracht in een baan om de zon bewegen. Afbeelding 1: de formule van de gravitatiekracht.

Lees ook:   Wat weegt een Dodge Ram 1500?

Hoe wordt de zwaartekracht gemeten?

De zwaartekracht wordt op de aarde gemeten met een moeilijke formule. Deze formule is: zwaartekracht = massa * valversnelling. Voor de massa (afgekort m) vol je in hoe zwaar het voorwerp is waar je de zwaartekracht van wilt weten, in kilogrammen.

Wat is de zwaartekracht van een voorwerp?

Zwaartekracht is dus de aantrekkende kracht van twee voorwerpen met massa’s die energie op elkaar uitoefenen. Onze aarde is één grote magneet, de zwaartekracht zorgt ervoor dat alles naar de aarde valt. Een magneet trekt ijzer aan, maar de aarde trekt alles aan.