Wat is de Erewoordverklaring Frankrijk?

Wat is de Erewoordverklaring Frankrijk?

Tijdens een doorreis of verblijf in Frankrijk heb je, naast een geldig paspoort en een coronabewijs (vaccinatie-, herstel- of negatief testbewijs), ook een schriftelijke verklaring op erewoord nodig, waarin je aangeeft dat je geen aan Covid-19 gerelateerde symptomen vertoont.

Wat is Gezondheidspas?

De gezondheidspas in Europa: is het verplicht voor niet-gevaccineerde reizigers om vooraf (minder dan 72 uur voor vertrek) een PCR of antigeentest te ondergaan.

Wat is een erewoord verklaring?

Definities die `erewoord` bevatten: Uitspraak: [`erəwort] zeer serieuze belofte of verklaring Voorbeelden: `je erewoord geven dat je de vertrouwelijke informatie geheim zult houden`, `op je erewoord verklaren…

Hoe stel ik een verklaring op eer op?

(naam organisatie en adres). Ik verklaar hierbij op mijn erewoord dat ik voor de ganse periode van opleiding zoals hierboven vermeld, aanwezig was en in geval van afwezigheid, gewettigd afwezig was. Dit document moet persoonlijk en origineel ondertekend worden. Geen fotokopie of fax!

Welk formulier moet je invullen voor Frankrijk?

Reizigers moeten alle volgende documenten overleggen: Bewijs van vaccinatie of herstel van COVID-19 of negatief resultaat voor een moleculaire of snelle antigene test vóór vertrek (24 uur of 48 uur geldig).

Hoe kan ik mijn COVID-certificaat uitprinten?

Online. U kunt uw certificaten na het downloaden via de portaalsites (mijngezondheid.be, mijnburgerprofiel.be.) in verschillende exemplaren afdrukken. Zo heeft u steeds een duplicaat ter beschikking.

Wie moet een verklaring op eer invullen?

Wie een essentiële verplaatsing over de grens wil doen, moet vooraf een verklaring op eer invullen. De overheid heeft hiervoor een standaard document (zie onderaan). Dit document is ook beschikbaar in het Engels, Frans en Duits. De werknemers moeten dit document bij zich hebben gedurende de reis.

Waar mondkapje in Frankrijk?

Buiten hoef je in bijna het hele land geen mondkapje meer op, behalve op plekken waar veel publiek samenkomt: denk aan wachtrijen, op perrons of bij evenementen. Binnen geldt een mondkapjesplicht. Veel musea hebben bovendien een systeem van reserveringen, zodat je van tevoren een tijdslot kunt boeken.

Hoe zijn de Coronaregels in Frankrijk?

Om verspreiding van het coronavirus in Frankrijk te voorkomen zijn er beperkingen in het internationale luchtverkeer. Let op: Voor ALLE reizigers, gevaccineerd of niet, die van buiten Europa Frankrijk binnen reizen is een negatief testresultaat (niet ouder dan 24 uur) verplicht.

Wat is een groene pas Frankrijk?

Dit betekent dat bezoekers een vaccinatie-, herstel- of testbewijs moeten laten zien. Het testbewijs mag niet ouder zijn dan 24 uur. Het dragen van een mondkapje is verplicht in het OV en in zorginstellingen (inclusief gehandicaptenzorg), ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

Wat heb ik nodig om door Frankrijk te reizen?

Voor Frankrijk is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf. Nederlandse ingezetenen hebben voor Frankrijk geen visum nodig.

Hoe krijg ik een vaccinatieboekje?

Via de app en website van CoronaCheck kunt u een officieel vaccinatiebewijs regelen. Het kaartje of papier met de bevestiging van uw vaccinatie dat u meekrijgt is geen officieel vaccinatiebewijs. Het gele boekje is in Nederland ook geen officieel bewijs.

Waar kan ik de verklaring op eer downloaden?

Voor de grensarbeider die Belgie in of uitreist is vanaf dat moment ook een “verklaring op eer” nodig. Op 26 januari was deze nog niet online beschikbaar. Voor meer informatie lees de pagina van de Belgische overheid over reizen hier kunt u de benodigde verklaring op eer ook downloaden.