Wat is de amplitude van een elektrische spanning?

Wat is de amplitude van een elektrische spanning?

De amplitude is nu de waarde vanaf de evenwichtsstand tot aan de maximale uitslag of sterkte van de golf. De amplitude van een elektrische spanning is de maximale waarde van de spanning. Deze amplitude wordt gemeten in volt. Weliswaar is de netspanning van het huishoudelijke elektriciteitsnet ongeveer 230 V, maar dit is de effectieve waarde.

Wat is de amplitude van een trilling?

Amplitude is de maximale uitwijking die tijdens een trilling bereikt wordt. In de uiterste standen geldt dus u=A (of u = -A als de massa aan de andere kant zit). De amplitude (A) is normaal gesproken constant tijdens een trilling maar de uitwijking (u) dus niet. Erik van Munster reageerde op vrijdag 4 jan 2019 om 16:43

Wat is de slingertijd van een verticale slinger?

De slingertijd is het omgekeerde van de frequentie. De slingertijd van een verticale slinger laat zich berekenen met de formule van Christiaan Huygens: T = 2 π ⋅ l g {displaystyle T=2pi cdot {sqrt {frac {l}{g}}}} ,

Hoe werkt een EEG?

Hoe werkt een EEG? Hersenactiviteit wordt gemeten met elektroden. Dit zijn kleine metalen plaatjes die via een draadje zijn verbonden met een versterker. De elektroden worden met een pasta of lijm op het hoofd geplakt, los of in een soort badmuts.

Wanneer is EEG toegepast?

Een EEG wordt toegepast wanneer men iets wil weten over de hersenactiviteit. Het wordt veel gebruikt bij (het vermoeden van) epilepsie, bij beschadigingen in de hersenen als gevolg van beroerte of hersentumor en bij slaap-/waakstoornissen, zoals narcolepsie. Een EEG kan ook worden toegepast indien de patiënt niet bij bewustzijn is.

Wat is de afkorting EEG?

EEG is de afkorting van elektro-encefalogram. Een EEG is een onderzoek waarbij hersenactiviteit elektrisch wordt gemeten. Het is geen behandelmethode. Elektroden op het hoofd registreren elektrische activiteit (hersengolven) in de hersenen met een frequentie tot 80 Hertz (Hz).