Wat is de aanhef bij een sollicitatiebrief?

Wat is de aanhef bij een sollicitatiebrief?

Tenzij je de recruiter in kwestie persoonlijk kent, is ‘geachte heer’ of ‘geachte mevrouw’ dus het meest gepast in een sollicitatiebrief.

Wanneer mag een brief beginnen met ‘Ik’?

Ja, een brief of e-mail mag met ‘ik’ beginnen. Veel mensen hebben geleerd dat het onbeleefd is om jezelf eerst te noemen. Dat zou ook gelden voor het begin van een brief. Maar hoewel het netjes is om je bescheiden op te stellen, kan het in veel gevallen toch heel functioneel zijn om een brief (of een e-mail of andere tekst) met ‘ik’ te laten

Hoe begint je brief met een correcte aanhef?

Begin je brief met een correcte aanhef. Als je weet wie je schrijft, dan is dat simpelweg ‘Geachte *naam van de persoon*’. Op een aantal uitzonderingen na wordt er altijd een bepaald iemand aangesproken.

Wat is de aanhef van een brief of e-mail?

De aanhef bestaat uit de woorden waarmee je een brief of een e-mail begint. Hiermee begroet je de lezer. Wat is de juiste aanhef bij een bekende en een onbekende ontvanger? Een eerste indruk maak je maar één keer. In een brief of een e-mail doe je dat meteen aan het begin met de aanhef. Met deze introducerende woorden begroet je de lezer.

Wie moet je brief richten?

Probeer er bij een sollicitatie wel achter te komen aan wie je je brief moet richten. Dan is altijd persoonlijker en schrijf dan bv. Geachte mevrouw de Vries. Als je dat niet weet is natuurlijk bovenstaande voldoende, je kan dan ook niet anders. Bij een vacature staat eigenlijk altijd een naam waaraan de brief gericht moet worden.

Hoe aanhef als je naam niet weet?

Als u de naam en het geslacht van de geadresseerde weet, is de beste aanhef in een zakelijke brief of e-mail Geachte heer + de achternaam of Geachte mevrouw + de achternaam. Als u het geslacht niet weet, is onder meer Geachte heer of mevrouw + de achternaam gebruikelijk.