Inhoudsopgave
Wat heb je nodig om in Nederland te kunnen werken?
Om in Nederland te mogen werken, is het belangrijk dat je over een onbeschadigd identiteitsbewijs of paspoort beschikt. Zo is een Burgerservicenummer (BSN-nummer) noodzakelijk om te kunnen werken in Nederland.
Wat is de essentie van UAV?
UAV staat voor Uniforme Administratieve Voorwaarden. Het zijn de voorwaarden waarin de aanneming van werk, de uitvoering door de aannemer van het door de opdrachtgever aangeleverde ontwerp, wordt geregeld.
Wat zegt het UAV en het bestek over overleggen?
Zaken die buiten de bepalingen van de UAV vallen kunnen aan de rechter worden voorgelegd. De bepalingen in de UAV kunnen zo nodig in het bestek worden gewijzigd. Dit kan zijn om de positie van de opdrachtgever te versterken of om de bepalingen aan te passen aan de projectsituatie.
Wie mag er werken in Nederland?
Werknemers met de Nederlandse nationaliteit of de nationaliteit van een ander land van de EER of Zwitserland mogen in Nederland werken. Voor hen is geen werkvergunning nodig. Werknemers uit overige landen mogen onder bepaalde voorwaarden in Nederland werken.
Hoe lang moet een stedenbouwkundige vergunning uithangen?
De aanplakking moet dertig dagen blijven hangen. Gedurende deze periode mag je nog niet beginnen met de werkzaamheden. Heb je binnen 35 kalenderdagen na de eerste dag van de aanplakking geen melding gekregen dat iemand een beroep heeft ingediend, dan is de vergunning uitvoerbaar en mag je met de werkzaamheden beginnen.
Hoe vergunning aanplakken?
Op bevel van de bevoegde burgemeester van de gemeente of stad die de stedenbouwkundige vergunning heeft verleend, wordt deze uitdrukkelijke of stilzwijgende beslissing aangeplakt op de plaats waarop de vergunningsaanvraag betrekking heeft. De aanplakking moet gebeuren gedurende een periode van 30 dagen.
Hoe omgevingsvergunning uithangen?
De tekst van de aanplakking vermeldt steeds de volgende gegevens:
- Het voorwerp van de aanvraag.
- De ligging van de aanvraag.
- De aanvrager van de vergunning.
- De bevoegde overheid.
- De plaats waar de aanvraag of beslissing kan ingekeken worden.
- De mogelijkheid om bezwaar of beroep in te dienen.