Wat heb je nodig om een Duitse motor in te voeren?

Wat heb je nodig om een Duitse motor in te voeren?

Je hebt in Duitsland het Zulassungsbescheinigung I & II nodig en in België het roze kentekenpapier met de voertuiggegevens. Een koopovereenkomst is niet altijd nodig, maar wel handig. Dit om het papierwerk bij de RDW te versnellen. Een Duitse versie is op de website van ADAC te vinden.

Hoe importeer je een motor?

Invoerrechten: Importeer je ene motor van buiten de eu dan betaal je bij het invoeren in Nederland 6% invoerrechten over de aankoopprijs + de kosten van verschepen. BTW: Over de aankoopprijs+kosten verschepen+invoerrechten betaal je 21% BTW. BPM: Ook bij het importeren van buiten de EU ontkomen we niet aan de BPM.

Welke papieren nodig bij invoeren motor?

U moet de motor laten onderzoeken bij een keuringsstation van de RDW. De motor heeft bijvoorbeeld een typegoedkeuring van de RDW nodig. U moet het buitenlands kentekenbewijs en een geldig legitimatiebewijs meenemen. Op de website van de RDW leest u alles over het aanvragen van een Nederlands kenteken.

Hoeveel BPM motor uit Duitsland?

Bpm-tarief motor

Nettocatalogusprijs motor Percentage nettocatalogusprijs Aftrek
Maximaal € 2.133 9,6% 0
Meer dan € 2.133 19,4% € 210

Wat heb je nodig om je motor te verkopen?

U heeft het complete papieren kentekenbewijs of de kentekencard met de tenaamstellingscode van het voertuig. Bent u het kentekenbewijs (of een deel ervan) kwijt? Vraag dan eerst een nieuw kentekenbewijs aan. Bent u de tenaamstellingscode kwijt, dan moet u een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen.

Wat kost een motor op kenteken zetten?

De kosten voor het overschrijven van een motor en kenteken zijn overal in Nederland 10,75 euro. Daarnaast is het bij een Kentekenloket mogelijk om direct een kilometercheck te laten doen. Zo ben je er zeker van dat de kilometerstand van het voertuig klopt en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Hoeveel bpm betalen bij invoer motor?

Hoe bereken je de BPM voor een motor De basis BPM voor een motor is vrij eenvoudig te berekenen, het BPM bedrag voor een motor is namelijk exact 19.4% van de netto cataloguswaarde toen de motor nieuw geleverd werd.

Hoeveel dB mag motor?

Hiervoor heeft de RDW richtlijnen opgesteld. De cilinderinhoud van de motorfiets is daarbij leidend. Zo mag een motorfiets tot 80 cc maximaal 91 dB(A) geluid produceren terwijl een motor met meer dan 1000 cc tot wel 106 dB(A) mag produceren.

Hoeveel BPM op een motor?

Wat is de waarde van mijn motor?

Online kun je de waarde van je motor opvragen. Handig voor de verzekering of als je een nieuw of andere motor wil kopen. Zo kun je direct zien of de vraagprijs een goede prijs is. De gegevens van veel motoren zijn namelijk opgenomen in de database van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer).