Wat dragen ze in Zweden?

Wat dragen ze in Zweden?

Bijna alle klederdrachten uit Zweden hebben een kniebroek met lange kousen. De klederdracht bestaat uit een lange zwarte broek van wol en oorspronkelijk ook een jasje, dat alleen bij kerkgang en feesten werd gedragen.

Welke kleding mee naar Zweden?

Persoonlijke uitrusting

 • voldoende sportieve, warme en lekker zittende kleding die je in lagen kunt dragen.
 • zwemkleding en/of slippers (ook voor in de sauna maar mag ook zonder)
 • tijdschriften/boeken/spelletje.
 • muts en handschoenen.
 • warme onderkleding/thermo ondergoed.

Welke jas Lapland?

Warme bovenkleding Warme, waterdichte bovenkleding is natuurlijk ook erg belangrijk tijdens jouw verblijf in Lapland. Een donzen ski-jas en wintersportbroek zijn geen overbodige luxe. Dit draag je over je thermokleding, zodat je droog en warm blijft.

Welke jas voor Noorwegen?

Meenemen naar Noorwegen: een veelzijdige waterdichte jas Dit is echter een stuk minder erg als je investeert in een goede jas die de ergste weerelementen kan weerstaan zodat je alsnog de prachtige Noorse natuur in kunt gaan. Ben van plan om korte uitstapjes te maken dan is een goede softshell jas vaak voldoende.

Wat moet je kopen in Zweden?

Zweden en Nederland hebben een overeenkomstig prijsniveau. Sommige dingen zijn in Zweden duurder dan bij ons, zoals kleding en alcohol. Andere zaken zijn ook weer goedkoper, zoals benzine. Ook de aanschaf van een auto, onroerend goed of grond is stukken goedkoper dan bij ons.

Waar houden Zweden van?

Misschien was ik in een vorig leven een Zweedse, wie zal het zeggen!

 • Fika. Ik hou van zoetigheid.
 • Lagom. Work/life balance, minimaliseren,…
 • Friluftsliv. Dankzij corona zie ik wel meer mensen genieten van het buitenleven.
 • Schoenen uit.
 • Fredagsmys.
 • Feest-eetdagen.
 • Botermesjes.
 • In de rij staan.

Kun je met de auto naar Zweden?

De meeste mensen kiezen voor de route via Duitsland en Denemarken met een veerovertocht Puttgarden – Rødby in combinatie met een eventuele tweede overtocht Helsingør – Helsingborg of de Öresundbrug naar Malmö. De afstand tussen Utrecht en Malmö is 800 kilometer (via Puttgarden – Rødby en Öresundbrug).

Welke winterjas voor Lapland?

Warme waterdichte & waterafstotende jas De laatste tip voor je boven-kleding voor Lapland: Een warme waterdichte en waterafstotende jas. Als het regent, harde waait of sneeuwt, wil je immers niet dat je dit dwars door je jas heen voelt. Wij hebben een ski-jack van het merk Protest meegenomen naar Lapland.

Wat voor kleding heb je nodig voor Lapland?

Kleed je in laagjes Aan de kust matigt het zeewater de temperaturen, terwijl het in het binnenland in de winter flink kan vriezen. Maar ook daar komen warme en koude dagen voor. Laagjes luidt het advies wat betreft kleding voor Noors Lapland daarom. Genoeg laagjes om je warm te houden als het echt koud is.

Wat voor kleding mee naar Noorwegen?

Stop zeker wind- en waterdichte kleding in je koffer en vergeet zeker de zonnebrand niet. Draag in de herfst vooral laagjes. Kom je in het begin van de herfst in Noorwegen, dan kan het zijn dat je zelfs nog kan genieten van de laatste zonnestralen. Neem ook deze periode wind- en waterdichte kleding mee.

Wat voor kleding dragen ze in Noorwegen?

De meest bekende is fleece. Fleece is vaak een polyester dat door een wattige structuur warmte weet vast te houden. Het is echter niet wind- of waterdicht. Wanneer het kouder wordt kunnen natuurlijk meerdere lagen fleece over elkaar heen worden getrokken.