Wat doet GABA tekort met je?

Wat doet GABA tekort met je?

Mensen met een GABA-tekort kunnen hun spieren minder goed ontspannen. Je kunt ook ervaren dat je gedachten maar blijven doorgaan, blijven doorrazen. Je kunt door een GABA-tekort als het ware de uit-knop van je hersenen minder goed vinden of bedienen. GABA is een stofje dat in de hersenen zelf wordt aangemaakt.

Wat zijn de voordelen van glutamaat?

Glutamaat is de voornaamste prikkelende neurotransmitter. Het stimuleert je hersencellen zodat je kan praten, denken, informatie kan verwerken, nieuwe informatie op kan nemen, je goed op kan letten en informatie opslaan in het korte en lange termijn geheugen. Uit onderzoeken blijkt dat hoe meer glutamaat je hebt, hoe intelligenter je bent.

Waar komen glutamaten voor?

Glutamaten komen van nature voor in oude kaas, moedermelk, tomaten en sardientjes. Glutamaten zijn combinaties van glutaminezuur met andere stoffen. Glutaminezuur is een aminozuur. Aminozuren komen ook veel in je lichaam voor.

Kan te veel glutamaat leiden tot te veel acetylcholine?

Te veel glutamaat kan leiden tot te veelacetylcholine, dit is ook een stimulerende neurotransmitter, door te veel acetylcholine kun je angstig worden en slapeloosheid, rusteloosheid en nervositeit krijgen. Kwikin het lichaam wordt giftiger als er grote hoeveelheden glutamaat aanwezig is. Te veel glutamaat activeert ook kankercellen om meer

Hoe GABA verhogen?

GABA zit onder andere in de natuurlijke voedselbronnen zoals (blad)groenten, soja- en tuinbonen, noten, zaden, tomaten en eieren. Daarnaast is het toevoegen van meer gezonde bacteriën aan je dieet is een relatief makkelijke manier om de GABA-productie te ondersteunen.

Is GABA verslavend?

De medicijnen die normaliter gegeven worden tegen een angststoornis zijn vaak benzodiazepinen. Dit zijn GABA-agonisten en werken stimulerend op de GABA activiteit. Helaas kennen deze medicijnen veel bijwerkingen zoals concentratieproblemen en sufheid. Bovendien zijn ze verslavend.