Wat dekt reisverzekering FBTO?

Wat dekt reisverzekering FBTO?

Je bent met de FBTO Reisverzekering verzekerd voor bijvoorbeeld hulp en onverwachte kosten op reis. Ook je bagage is verzekerd. Je bent verzekerd vanaf het moment dat je uit huis vertrekt naar je vakantiebestemming tot het moment dat je weer thuis bent.

Wat zijn gevaarlijke sporten reisverzekering?

Als je tijdens je vakantie gevaarlijke sporten gaat beoefenen, zoals bepaalde wintersporten, watersporten of bergsporten, dan heb je hiervoor meestal een aanvullende reisverzekering nodig. Deze aanvulling biedt een uitgebreidere dekking voor je sportuitrusting en voor hulpverlening en medische kosten bij een ongeval.

Wat valt onder extreme sporten?

Bijzondere sporten zijn bijvoorbeeld bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping en parachutespringen. Het is ook mogelijk om het risico van wintersport en bijzondere (winter)sporten mee te verzekeren op een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Wat valt onder reisverzekering Unive?

Standaard ben je met een reisverzekering van Univé verzekerd voor hulp en vervoer tijdens je vakanties in Europa. De Univé Alarmcentrale biedt je professionele hulp bij ziekte, een ongeluk of overlijden. Bovendien krijg je extra reis-, verblijf- en telefoonkosten vergoed.

Waarom moet je een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is dat je hulp krijgt in onvoorziene (nood)situaties. Denk aan het vervroegd afbreken van de reis of juist een langer verblijf door een ongeval, ziekte of overlijden.

Waarom vallen extreme sporten niet onder de basisverzekering?

Wanneer je extreme outdoor sporten beoefent is het goed om te weten hoe het nu eigenlijk met dekking zit. Allereerst moet je weten dat deze sporten bij geen enkele zorgverzekeraar in de basisverzekering vallen. Wel kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.

Wat maakt een sport extreem?

Mensen beoefenen dit soort sporten om er een kick van te krijgen. De bijnieren gaan het hormoon adrenaline maken, dat als een natuurlijke drug werkt. Hierdoor heeft het ook een verslavende werking. Adrenaline-junkies zijn hier verslaafd aan en willen daardoor steeds meer, hoger of sneller.

Wat zijn avontuurlijke sporten?

De volgende avontuurlijke sporten zijn verzekerd op de Adventure & Survival Verzekering: Abseilen. Berg- en rotsklimmen. Bungeejumpen/bungee jumping.

Wat heb je aan een reisverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens reizen. Doorgaans dekt een reisverzekering alleen vakanties, dus geen zakenreizen. De reisverzekering valt onder de schadeverzekeringen.