Wat betekent toetssteen?

Wat betekent toetssteen?

toetssteen – Een fluweelzwarte variant van cryptokristallijnkwarts, kiezelschalie of een dergelijke stof die door juweliers wordt gebruikt voor het keuren van de zuiverheid van edelmetalen, voornamelijk goud.

Wat is encyclopedie WikiKids?

Een encyclopedie is een naslagwerk waarin veel uiteenlopende onderwerpen worden uitgelegd in de vorm van (meestal niet al te lange) teksten, artikelen genoemd. In een algemene encyclopedie staan die artikelen geordend van de letter A tot en met de letter Z.

Waar staat wiki voor?

Het woord wiki wiki komt uit het Hawaïaans en heeft de betekenis van ‘snel, vlug, beweeglijk’.

Wat is een encyclopedie?

Een encyclopedie (Grieks: enkuklios paideia, afgerond totaal van kennis) is een doorgaans alfabetisch gerangschikte verzameling lemma ’s met informatie over allerlei gebieden van kennis of over een gespecialiseerd terrein, vaak met aanvullingen zoals afbeeldingen, geluidsopnames en videomateriaal.

Wat is een online encyclopedie?

Ook WikiKids is een online (kinder-)encyclopedie. Online encyclopedieën zijn vaak wiki ‘s, wat wil zeggen dat ze min of meer vrij bewerkbaar zijn. Veel oude encyclopedieën zijn gedigitaliseerd, zodat je ze ook via het internet kunt raadplegen.

Wat is het Nederlandse woord encyclopedie?

Het Nederlandse woord encyclopedie stamt af van het klassiek Grieks “ἐγκύκλιος παιδεία” (transliteratie: “enkyklios paideia”) en betekent letterlijk “algemene vorming” of “afgerond totaal van kennis”. Het woord encyclopedie dateert uit de zestiende eeuw.

Wat waren de eerste Nederlandstalige encyclopedieën?

Nederlandstalige encyclopedieën. De eerste volwaardige Nederlandstalige encyclopedie, de Winkler Prins Encyclopedie, werd eigenhandig geschreven door Anthony Winkler Prins en bestond uit zestien delen (1870-1882). De hoogtijdagen voor Nederlandstalige encyclopedieën waren de eerste decennia na de Tweede Wereldoorlog.