Inhoudsopgave
Wat betekent kadastrale sectie?
Een sectie is een onderdeel van een kadastrale gemeente en vormt het tweede deel van de aanduiding van een kadastraal object. De sectie was van oorsprong een logische eenheid binnen de gemeente, bijvoorbeeld een dorp of streek. De secties worden aangeduid met een (hoofd)letter, in sommige gevallen twee.
Hoe is een perceelnummer opgebouwd?
De identificatie van een perceel is steeds opgebouwd als volgt: Fusiegemeente, Afdeling, Sectie, Nummer, Exponent. Voorbeeld: Berlare, 2 de afdeling, sectie A, nr. 111a2. Berlare kent drie afdelingen: Berlare (1ste afdeling), Uitbergen (2de afdeling) en Overmere (3de afdeling).
Wat is een kadastraal perceelnummer?
Een uniek kenmerk dat het Kadaster aan een onroerende zaak heeft gegeven. De kadastrale aanduiding bestaat uit de kadastrale gemeentecode, de kadastrale sectie en het perceelnummer, en wordt geregistreerd in de Basisregistratie Kadaster (BRK).
Hoe kadastrale gegevens lezen?
Een uittreksel uit de databank met patrimoniale gegevens kan de volgende informatie bevatten:
- de gegevens van de eigenaar en de rechten die hij heeft.
- de aard van het goed (huis, tuin …)
- de sectie.
- het perceelnummer.
- het bouwjaar.
- de perceeloppervlakte.
- het kadastraal inkomen (niet-geïndexeerd).
Hoe vind ik kadastrale gegevens?
U kunt met uw DigiD kosteloos al uw eigen kadastrale gegevens inzien als u zich aanmeldt op de website Mijn Overheid.nl.
Wat staat er op een kadastrale legger?
De kadastrale legger is een omschrijving van alle percelen per kadastrale gemeente of kadastrale afdeling van een gemeente.
Waar vind ik kadastrale aanduiding?
Hoe kadastraal inkomen opzoeken?
Het niet-geïndexeerde kadastraal inkomen kunt u terugvinden:
- op uw aanslagbiljet van:
- door aan te melden op Mijn Dossier van de Vlaamse Belastingdienst ((opent in nieuw venster)) en daar in de rubriek Onroerende Voorheffing de detailgegevens van het laatste kohierartikel open te klikken.