Inhoudsopgave
Wat betekent de kaart gematigdheid?
De Gematigdheid (of Matigheid) toont gevoelde vreugde wanneer we gezond zijn en in innerlijk evenwicht. De kaart symboliseert ‘de juiste maat’. Indien van toepassing vertegenwoordigt deze kaart ook genezing en beter worden.
Wat zijn alle deugden?
Deze zijn:
- Prudentia (Voorzichtigheid – verstandigheid – wijsheid)
- Iustitia (Rechtvaardigheid – rechtschapenheid)
- Temperantia (Gematigdheid – matigheid – zelfbeheersing)
- Fortitudo (Moed – sterkte – vasthoudendheid – standvastigheid – focus)
- Fides (Geloof), in Latijnse teksten vaak omschreven als Pietas.
- Spes (Hoop)
Wat zijn goede deugden?
Deugden zijn positieve grondhoudingen waarover een bepaald persoon beschikt en van waaruit hij of zij een ethisch leven kan leiden. Enkele voorbeelden van deugden zijn: rechtvaardigheid, moed, matigheid, voorzichtigheid, geduld, eerlijkheid, creativiteit, humor, loyaliteit, enzovoort.
Wat is gematigd zijn?
Gematigdheid definities naamw. (v.) Hoe gematigd iets of iemand is Synoniemenbedaardheid ingetogenheid matigheid stemmigheid 1 definitie op Encyclo 1) Bedaardheid 2) Ingetogenheid 3) Kalmte 4) Stemmigheid Toon uitgebreidere definities…
Is de moeder van alle deugden?
Het is Prudentia, personificatie van prudentie, de moeder van alle deugden en een van de vier kardinale deugden die al in de oudheid werden geroemd. Prudentia is een actieve deugd. Er zit omzichtigheid en wijsheid in besloten, maar heeft ook met timing te maken, met inschatting van situaties en oordeelsvermogen.
Is het deugd of deugt?
Uitspraak: [døxt] Verbuigingen: deugd|en (meerv.) 1) goede eigenschap die blijkt uit je gedrag Voorbeelden: `Zijn grote deugd is zijn trouw. `, `Iedereen heeft zijn deugden en gebreken.
Wat zijn persoonlijke deugden?
Het woord deugden wordt al heel lang gebruikt. Iedereen legt het anders uit. Deugden zijn persoonlijke eigenschappen van het karakter, zoals integriteit, vriendelijkheid en wijsheid. Anderen spreken liever over kwaliteiten, drijfveren, competenties of ‘goede gezindheden’.