Inhoudsopgave
Wat als je je na 1 mei inschrijft?
Wettelijk gezien mag een onderwijsinstelling jouw aanmelding weigeren als deze na 1 mei binnenkomt, als je je nog niet eerder voor een opleiding hebt aangemeld of aan een selectieprocedure voor een opleiding met numerus fixus hebt meegedaan. De onderwijsinstelling beslist in dat geval dus over jouw toelating.
Wat moet je doen als je niet weet wat je wilt studeren?
Als je inderdaad blijft twijfelen dan is het soms gewoon beter om je studie af te maken. Om te denken: mijn opleiding is leuk genoeg, en daar ben ik tevreden mee. Dat is precies wat als tip wil geven aan iedereen die heel veel twijfelt. Je komt er nog wel achter wat je echt leuk vindt.
Wat moet je doen als je twijfelt over je opleiding?
Dit moet je doen als je twijfelt over je studiekeuze
- Kies voor jezelf.
- Start breed.
- Informeer je goed.
- Kijk verder dan het eerste jaar.
- Laat je niet leiden door trends op de arbeidsmarkt.
- Durf de beslissing maken.
- Besef dat de perfecte opleiding niet bestaat.
Kan ik me nog inschrijven na 1 mei mbo?
1 mei deadline voor het mbo in 2022 Wanneer je je niet op 1 mei hebt aangemeld, dan kan de mbo-school je weigeren. Op tijd aanmelden is dus erg belangrijk. Je kan je voor meerdere opleidingen aanmelden en ook kan je na de aanmelding je opleidingskeuze binnen de school nog wijzigen. Je kunt je ook al eerder aanmelden.
Hoeveel studiepunten hbo eerste jaar minimaal?
Wat is een propedeuse? In het 1e jaar van een bachelor kun je in totaal 60 studiepunten halen. Als je alle 60 studiepunten van dat 1e jaar binnen hebt, haal je je propedeuse – ook wel ‘P’ genoemd. Dat getuigschrift bewijst dat je het niveau van de opleiding aankan.
Hoe krijg je studiepunten in het 1e studiejaar?
In totaal kun je in het 1e studiejaar 60 studiepunten halen. Bij de meeste opleidingen van de HAN haal je studiepunten per blok. Als je alle onderwijseenheden in dat blok hebt gehaald, krijg je alle studiepunten van dat blok. Mis je een onderwijseenheid, dan krijg je voor dat blok (nog) geen studiepunten. Je kunt natuurlijk wel herkansen.
Wat krijg je van studiepunten?
Studiepunten (ECTS, European Credit Transfer and Accumulation System) verdien je voor elk stukje van je opleiding dat je afrondt. Je krijgt bijvoorbeeld punten voor een tentamen dat je haalt, een stage die je goed afrondt of een projectverslag. Voor elke opdracht waarvoor je een ‘voldoende’ haalt, krijg je studiepunten.
Wanneer krijgt u 10 studiepunten toegekend?
Dit betekent dat u jaarlijks 10 studiepunten krijgt toegekend tot u terug aan 60 studiepunten komt. Dat is mogelijk als u geen 60 studiepunten meer over hebt nadat u. een initiële master hebt behaald. het hoger onderwijs voor minimum 1 academiejaar hebt verlaten.