Wanneer moet u nieuwe graszoden gelegd hebben?

Wanneer moet u nieuwe graszoden gelegd hebben?

Indien u net nieuwe graszoden heeft gelegd, is het belangrijk om de eerste 6 weken ruime hoeveelheden water te geven. Dit is nodig zodat de worteltjes zich voldoende in de grond aanhechten. U kunt het gras op alle tijden van de dag sproeien, ook in de volle zon. Bij beginnende verdroging kleurt het gras enigszins blauw.

Hoe maaien wij uw graszoden?

Wij adviseren u om de graszoden minimaal 1x per week te maaien, in het voorjaar zelfs minimaal 2x per week. Besteed voldoende aandacht aan de graszoden om uw gras optimaal verzorgd te houden en om de kans op onkruidvorming en grasziektes te verkleinen. U kunt dan volop genieten van een mooi groen grastapijt.

Hoe onderhouden graszoden na het leggen?

Graszoden onderhouden na het leggen bestaat uit diverse taken. Denk aan water geven, maaien en bemesten. Bij een nieuw gazon is intensief onderhoud cruciaal. Zonder een goede verzorging groeien de graszoden niet vast en wordt de grasmat geel of bruin.

Wanneer is het gras te sproeien?

Dit is nodig zodat de worteltjes zich voldoende in de grond aanhechten. U kunt het gras op alle tijden van de dag sproeien, ook in de volle zon. Bij beginnende verdroging kleurt het gras enigszins blauw. Dit kunt u snel verhelpen door het dan ook meteen te sproeien. Wacht niet tot zonsondergang, het kan dan al te laat zijn.

Wanneer Mag ik nieuwe graszoden maaien?

Wanneer mag ik nieuwe graszoden maaien? Nieuw gelegde grasmatten kun je na ongeveer een week al voor de eerste keer gaan maaien. Doe dit alleen als het gazon voldoende stabiel is en niet te nat, anders bestaat de kans dat het gras gaat inzakken. Houd een maaihoogte aan van 40 tot 45 mm. Pas in latere periodes kun je wat korter gaan maaien.

Wat is de dikte van graszoden?

Graszoden worden meestal geleverd op rollen van 1.70m x 58cm. De dikte bedraagt zo’n 2.5 centimeter. Ze kosten gemiddeld € 1.60 tot € 1.90 per vierkante meter, afhankelijk van het soort gras. Je kunt ze laten bezorgen tegen veelal aantrekkelijke tarieven of er voor kiezen om ze zelf te halen.

Waarom maaien van uw gras?

Het regelmatig maaien van uw gras is absoluut noodzakelijk bij het onderhouden van uw gras! Het gras 1 x per week maaien is aan te raden, waarbij we u in het voorjaar zelfs willen adviseren om dit 2 x per week te doen. Op deze manier blijft het gras optimaal verzorgd en verkleint u de kans op onkruidvorming en grasziektes aanzienlijk.

Hoe onderhoudt u uw gras in deze periode?

Gras onderhoud is in deze periode dus van groot belang. Maai in deze periode 2 x per week en stel uw maaier hierbij niet korter af dan 3 cm. Zorg er ook voor dat u voldoende sproeit, de grond kan in deze periode heel snel uitdrogen. In mei is het tevens weer tijd om uw gras te bemesten. Bij regenachtig weer kunt u gazonmestkorrels strooien.