Waarom sportkleding apart wassen?

Waarom sportkleding apart wassen?

Om al je kleding echt mooi te houden kan je zwarte kleding het beste apart wassen. De donkere kleding kan afgeven op lichte of witte kleding, waardoor je gekleurde of witte kleding grauw kan worden. Bovendien voorkom je dat je zwarte kleding vaal wordt en kan jij ervoor zorgen dat je zwarte kleding langer mooi blijft.

Hoe was je sportkleren?

Hoe was je sportkleding in de wasmachine

  1. Zo snel mogelijk wassen.
  2. 15-20 minuten inweken in azijn.
  3. Gebruik geen wasverzachter bij je sportkleding.
  4. Gebruik niet te veel wasmiddel.
  5. Was binnenste buiten.
  6. Was op 30 graden.
  7. Vermijd de droogkast, wees eco-vriendelijk en laat je sportkledij in de openlucht drogen!

Hoe vaak hardloopkleding wassen?

Het is dus niet schadelijk voor je lichaam om hardloopkleding meerdere keren in de week te dragen alvorens je de kleding in de wasmachine gooit. Zolang je na iedere hardloopronde even de kleding uithangt en de kleding van het juiste materiaal is, is het prima geschikt om meerdere keren gedragen te worden.

Welk programma sportkleding wassen?

Was bij voorkeur op 30 graden. Sportkleding krimpt in hetere wasprogramma’s en deze tasten het elastiek aan. Gebruik nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel. Het teveel aan zeepresten dat achterblijft is ideaal voor bacteriën en schimmels om zich aan te hechten.

Kan je sportkleding op 40 graden wassen?

Na het wassen Dit leidt tot vlekken, de bedrukking op de kleding gaat namelijk reageren op hitte boven de 40 graden. Het is niet noodzakelijk om de sportkleding in de droger te stoppen. De kleding droogt door de samenstelling van de stof al snel, omdat de vezels geen vocht opnemen.

Welk wasmiddel bij sportkleding?

Het advies is om je sportkleding bij voorkeur met vloeibaar wasmiddel* te wassen. Wasmiddel in poedervorm kan namelijk sneller resten achter laten in je hardloopkleding. En gebruik vooral niet teveel. Doe liever te weinig wasmiddel in de wasmachine voor sportkleding wassen dan voorgeschreven dan te veel.

Hoe voetbalsokken wassen?

Als je een heel voetbaltenue hebt, zorg er dan voor dat je de voetbalsokken afzonderlijk wast. Wat je ook moet doen is de shirts en voetbalbroekjes binnenstebuiten in de wasmachine stoppen en niet warmer wassen dan 40 graden.

Hoe krijg je modder uit voetbalkleding?

Doe een kleine hoeveelheid afwasmiddel op de plek van de moddervlek en maak lichte, ronddraaiende bewegingen met een tandenborstel (of andere kleine borstel). Om de modder goed te verwijderen laat je de kleding een paar uur weken in lauwwarm water met wat Biotex of een klein beetje wasmiddel.

Welke stand wasmachine sportkleding?

Gebruik een programma voor sportkleding Zoniet, kies dan voor het programma voor synthetische of fijne was. Was je sportkledij op een lage temperatuur (max. 30°). Op die manier blijft de elasticiteit behouden.

Kan je sportkleding op 60 graden wassen?

Als de sportkleding erg smerig is kan deze op 60 graden gewassen worden. In het waslabel staat meestal wassen tot 30 graden, maar dit geeft niet altijd het gewenste resultaat. Het wordt aanbevolen de broekjes altijd op 60 graden te wassen.