Waarom neuropsychologie studeren?

Waarom neuropsychologie studeren?

Na je studie Enkele voorbeelden van functies waarin je als afgestudeerde Psychologie in de richting Klinische neuropsychologie terecht kunt komen, zijn: Psycholoog in een ziekenhuis, revalidatiekliniek of psychiatrische inrichting. Promovendus aan een universiteit. Research-medewerker bij een farmaceutisch bedrijf.

Wat doet een neurologisch psycholoog?

De neuropsycholoog stelt met behulp van psychologisch onderzoek vast welke gevolgen een hersenbeschadiging heeft voor het dagelijks leven. Met andere woorden: als iemand op een (bepaald) gebied niet meer goed functioneert, gaat de neuropsycholoog na of dit het gevolg is van een beschadiging of storing in de hersenen.

Hoeveel verdien je als neuropsycholoog?

Het salaris van een klinisch neuropsycholoog varieert tussen de 4644 euro bruto per maand en de 6790 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als klinisch- of neuropsycholoog speelt een grote rol bij het salaris. De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een neuropsycholoog?

Neuropsychologie is een specialisme in de psychologie gericht op de werking en het functioneren van de hersenen. Een neuropsycholoog is een psycholoog die gespecialiseerd is in het functioneren van de hersenen en die het verband kan leggen hierbij met het dagelijks functioneren en de persoonlijkheid.

Hoe gaat een neuropsychologisch onderzoek in zijn werk?

Bij een neuropsychologisch onderzoek worden een aantal cognitieve functies in kaart gebracht zoals geheugen, concentratie, werktempo, taal, ruimtelijk inzicht en planning. U krijgt vragen te beantwoorden, opdrachten uit te voeren en vragenlijsten in te vullen.

Wat houdt een neuropsychologisch onderzoek in?

Hoe lang duurt het om neuropsycholoog te worden?

Klinisch Psycholoog BIG-geregistreerd (duur 4 jaar). Klinisch Neuropsycholoog BIG-geregistreerd (duur 4 jaar). De BIG/GZ-registratie is geen specialisme, maar een verplichte postmaster-opleiding. Naast de klinische masters kun je ook kiezen voor een tweejarige Research master met de nadruk op statistiek.