Waarom gaat zeep zweten?

Waarom gaat zeep zweten?

De zeep wordt wat vochtig. Dit noemt men ‘zweten’. Dit zweten ontstaat doordat vocht uit de zeep naar buiten komt. Dit zweten kun je voorkomen, maar onder sommige omstandigheden gebeurt het helaas toch.

Wat is Zweetvrije zeep?

We hebben smeltbare glycerinezeep, beter bekend als gietzeep / smeltzeep zo aangepast dat het niet nat wordt (zweten, condenseren)*, zachter blijft (breekt praktisch niet) en sneller smelt. Productie is in de EU en de zeep voldoet aan de cosmeticawetgeving.

Hoe zeep verpakken?

Decoratieve organzazakjes verpakken schitterend de erin geplaatste DIY-zeep en doordat organza doorschijnend is, doen deze zakjes tevens de zeep goed uitkomen. Organza is niet de enige stof waaruit we onze zakjes naaien.

Hoe maak je zeep met gietzeep?

De gietzeep snijd je in kleine blokken en doe je in de droge binnenste pan. Het water in de onderste pan kan niet warmer worden dan 100 °C, dan kookt het. Hierdoor kan de inhoud van de binnenste pan ook niet warmer worden dan 100 °C. Terwijl de zeep smelt kan je deze het beste goed roeren met een metalen lepel.

Hoe zelfgemaakte zeep bewaren?

Bewaar je zeep bij voorkeur in een goed geventileerde ruimte, buiten het zonlicht. Zeep moet koel en droog blijven.

Hoe zeepjes bewaren?

Het beste is om je zeep in een bakje te bewaren waar richeltjes of randjes in verwerkt zijn, zodat de zeep goed kan uitlekken.

Hoe maak je transparante zeep?

Standaard glycerinezeep maken. Koop je benodigdheden. Hobbywinkels verkopen blokken glycerine die je kunt smelten en als basis voor je zeep kunt gebruiken. Als je ambitieus bent, kun je ook je eigen glycerine maken, maar het is gemakkelijker om transparante, witte of gekleurde blokken glycerine te kopen.

Hoe zeep kleuren?

Gietzeep kleurstof is geschikt voor het kleuren van smelt en gietzeep. Verwarm de zeep tot het vloeibaar is en roer enkele druppel erdoor tot de kleur naar wens is. De kleuren kunnen worden gemixt om andere kleuren te verkrijgen. MP/CP zeepkleurstof kan voor zowel gietzeep als Cold Process zeep gebruikt worden.