Inhoudsopgave
Waarom codeer je een interview?
Waarschijnlijk heb je in deze fase de interviews al afgenomen. Het is dus tijd voor het uitwerken en analyseren van de data. Dit wordt ook wel het coderen van interviews genoemd. Door de afgenomen interviews te coderen, kun je patronen, inzichten en oplossingen ontdekken.
Hoe werkt coderen interview?
Voor het coderen van een kwalitatief interview doorloop je de fases open, axiaal en selectief coderen. Hierbij verbind je bepaalde kernwoorden aan de antwoorden van jouw geïnterviewde respondenten. Op basis daarvan kun je verbanden leggen tussen de verschillende antwoorden en hieruit conclusies trekken.
Hoe label je een interview?
Het uitgangspunt bij het labelen is je vraagstelling en de bijbehorende topics. Door te labelen kun je de relevante resultaten (tekstfragmenten) uit je interviews met elkaar vergelijken en systematisch analyseren. Je kunt niet alleen interviews labelen, maar ook documenten of vakliteratuur.
Hoe analyseer je interviews scriptie?
Analyseer interviews en transcripten in 6 stappen
- TIP 1. Neem de tijd.
- TIP 2. Print transcripten uit.
- TIP 3.
- STAP 1: Verzamel relevante tekstfragmenten.
- STAP 2: Splits tekstfragmenten waar mogelijk.
- STAP 3: Open coderen; labelen.
- STAP 4: Axiaal coderen; labels ordenen en reduceren.
- STAP 5: Check je labelsysteem.
Wat doe je na coderen?
Na het coderen kun je verder met het schrijven van je resultatenhoofdstuk en je conclusiehoofdstuk, en dan is je scriptie klaar. Nee, zo makkelijk is het natuurlijk niet. Het coderen kost best wel even wat tijd, en daar verkijk je je misschien op.
Hoe analyseer je een kwalitatief onderzoek?
Bij kwalitatief onderzoek verzamel en analyseer je niet-numerieke data (zoals tekst, video of audio) om concepten, meningen of ervaringen (beter) te begrijpen. Je kunt dit type onderzoek gebruiken om inzicht te krijgen in een al vastgesteld probleem of om ideeën op te doen voor nieuw onderzoek.
Welke analysemethoden zijn er?
Onderzoeksmethoden
- Deskresearch.
- Fieldresearch.
- Quasi-experimenteel onderzoek.
- Empirisch onderzoek.
- Cross-sectioneel onderzoek.
- Longitudinaal onderzoek.
- Exploratief onderzoek.